FOTO! „La mare, în siguranță!” – Acțiuni pe linia consumului și traficului de droguri în trenurile spre mare și în gările din județ

0
114

„La mare, în siguranță!” – Acțiuni pe linia consumului și traficului de droguri în trenurile spre mare și în gările din județ

Prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri reprezintă una dintre preocupările permanente ale Poliție Române. Principala categorie de populație vulnerabilă la consumul de droguri o constituie, fără îndoială, tinerii. Aceștia sunt mult mai deschiși la nou, la risc, mai dispuși să încerce noi experiențe. Astfel, ieri, 1 iulie, polițiștii de la Transporturi Feroviare, ai Biroului Siguranță Școlară, specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au desfășurat activități, în Gara Focșani și în Gara Adjud dar și în trenul spre mare(pe distanță dintre cele două municipii), pentru prevenirea consumului și traficului de droguri. Principalul scop al acțiunii a fost conștientizarea tinerilor în privința riscurilor și consecințelor negative ale consumului de droguri și substanțe psihoactive, consecințele asupra performanțelor școlare, vieții familiale sau sociale, discutându-se totodată și despre prevederile legislative în materia traficului și consumului de droguri.

Tinerilor care erau în drum spre mare le-au fost oferite sfaturi pentru a petrece timpul liber într- un mod plăcut și sigur. Totodată, au fost realizate exerciții cu ochelari care simulează optic intoxicația cu alcool (diferite stadii) și alte droguri. Părinții care însoțeau tinerii care plecau spre litoral au fost încântați de desfășurarea acestor activități care vin să întărească un comportament responsabil, comportament care să conducă spre un mod de petrecere a timpului liber cât mai în siguranță. Cu toții ne dorim să ajungă cu bine acasă, astfel de acțiuni informativ-preventive urmând a fi desfășurate și în perioada următoare, în spații publice intens circulate (piețe, centre comerciale, baruri, terase), spații extrașcolare, festivaluri, concerte sau evenimente publice. (comunicat de presă IPJ Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.