FOTO: Lecții pentru micii biciliști de la polițiști, la Velo Park

0
51
Peste 70 de preșcolari și școlari s-au întâlnit cu polițiștii Biroului Rutier Focșani la Velo Park, unde copiii pot învăţa într-un mod activ cum să utilizeze bicicleta ca mijloc de transport sau recreere. Poliţiştii au reluat lecţiile interactive de educaţie rutieră la Velo Park, care simulează situaţii din traficul urban și unde cei mici pot învăţa pe unde au voie să circule cu bicicleta și ce reguli trebuie să respecte.

Copiii au fost învăţaţi să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate. De asemenea, oamenii legii le-au explicat copiilor semnificaţia indicatoarelor rutiere şi a culorilor semaforului. Copiii sunt așteptați cu bicicletele la întâlnirea cu poliţiştii pentru a învăţa pe unde pot să circule, ce reguli trebuie să respecte şi vor avea ocazia să demonstreze că ştiu să circule corect. Polițiștii rutieri vor continua activitățile interactive susținute în incinta Velo Park. În fiecare zi de marți și joi, între orele 9.00-11.00, în cursul anului școlar, polițiștii rutieri îi vor aștepta pe cei mici să învețe ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, locul de joacă sau către casă, inclusiv semnificația semnelor de circulație. Prin astfel de activităţi, polițiștii doresc conştientizarea necesităţii formării încă de la o vârstă fragedă a unui comportament rutier responsabil.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.