FOTO: Lucrări în teren la autostrada A7 | Specialiștii au prelevat probe de sol și s-a studiat zona pentru obținerea avizului de mediu

0
462

Lucrările în teren la Autostrada Moldova A7 au demarat în urmă cu o săptămână atunci când, pe tronsonul Focșani – Buzău specialiștii au fost prezenți pentru a realizarea studiilor geotehnice. Trei echipe de lucru au lucrat în comuna Cochirleanca și în comuna Ziduri din județul Buzău pentru a lua probe de sol. ”Pe aici, DA, se va trece! Au început investigațiile geotehnice pe tronsonul Focșani-Buzău din viitoarea Autostradă Moldova – A7!”, anunța ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, la acea vreme. Probele de sol au ajuns în laboratoarele Geostud, acolo unde s-a lucrat concret la verificarea materialului extras din sol pentru realizarea studiilor care vor sta la baza proiectului autostrăzii Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani. Marți, a fost rândul reprezentanților CNAIR și ai Agentiei Naționale pentru Protecția Mediului să iasă în teren. Specialiștii de la cele două instituții au studiat zona în vederea obținerii acordului de mediu. „Autostrada 7 reprezintă o prioritate pentru Guvernul României, avem contracte de realizare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, iar anul viitor vom face licitaţia pentru stabilirea constructorului. Important este ca toți acești pași să fie parcurși cât se poate de repede, pentru ca în viitorul apropiat să vedem realizată în fapt autostrada care să lege Moldova de Muntenia”, a mai transmis ministrul Ion Ștefan.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.