FOTO! „M.A.I. pregătiți!” | Sesiuni de pregătire în acordarea primului ajutor pentru salvarea de vieți

0
134

Situațiile de urgență gestionate în sistem integrat  de personalul Ministerului Afacerilor Interne au impus deseori intervenția rapidă pentru salvarea vieții, iar cunoașterea tehnicilor de acordare a primului ajutor de bază s-a dovedit a fi esențială. Pentru a veni în sprijinul colegilor polițiști și jandarmi, care în numeroase cazuri ajung primii la o situație de urgență, la nivel național, se derulează sesiuni de pregătire a personalului în acordarea primului ajutor de bază.

În această săptămână, dedicată Armei Vieții, așa cum mai este denumită Protecția Civilă, am desfășurat activități de instruire a personalului polițienesc. Pe parcursul a două zile, pe 2 și 3 martie, salvatorii profesioniști au explicat participanților modul în care ar trebui să intervină să acorde primul ajutor, fără echipamente speciale, pentru a salva o viață. În cadrul sesiunii de pregătire, ce a cuprins 16 ore de învățare teoretică și practică, au fost exersate mai multe situaţii care privesc: manevrele de resuscitare în caz de stop cardio-respirator, situațiile în care viața oamenilor ar putea fi pusă în pericol de obstrucționarea căilor respiratorii, acordarea de sprijin în cazul pacientului traumatizat şi modalităţi de intervenţie în cazul îngrijirii plăgilor şi ţesuturilor moi.

Activitățile de instruire au debutat în luna septembrie a anului trecut. Acestea fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne. Până la acest moment au fost instruiți peste 300 de polițiști și 30 de jandarmi. (Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea)

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.