FOTO: Noua echipă de robotică a Colegiului Unirea, loc fruntaș la un campionat de profil

0
241

La Colegiului Național Unirea, în cadrul Cluburilor de Robotică, își desfășoară activitatea o nouă echipă. Denumită Brickbot, noua echipă de robotică s-a înființat în noiembrie 2017 și este formată din zece uniriști, majoritatea elevi ai clasei a noua: Preda Carla Maria, Mocanu Corina Elena, Zalum Camelia Luciana, Dumitrașcu Andreea, Grigoraș Teodora, Chelmuș Alexandru, Mănăilă Bogdan, Danciu Maryo Răzvan, Vlad Vasile şi Caproș Octavian Gabriel. Având pasiuni comune, fiind interesaţi de robotică și de provocările tehnologice, cei zece temerari consideră că acest domeniu, aflat încă în faza de pionierat, le dezvoltă abilităţile în domeniul ingineriei și al programării. Participarea la activitățile clubului le definește spiritul de echipă, dorința de competiție și acceptarea provocărilor tehnice și software.

Pe 24 februarie 2018 au participat la primul concurs ce s-a desfășurat la Iaşi. Aici a avut loc etapa regională a Campionatului First Tech Challenge, unde au concurat alături de alte12 echipaje ale colegiilor și liceelor din regiunea Moldovei. Aflați la prima confruntare de acest fel, echipajul unirist a obținut locul al IV-lea după evoluția în 5 runde, de complexități diferite. Aerul competiției și experiența provocării au declanșat dorința de perfecționare și au născut ambiții noi. Robotul echipajului unirist Brickbot este programat să identifice și să decripteze imagini complexe, să se ghideze pe teren accidentat și să funcționeze autonom în parametrii dați.

După competiția de la Iaşi, a urmat pregătirea participării la faza națională a Campionatului First Tech Challenge, ce se va avea loc la București în perioada 23-25 martie 2018. Aici competiția va fi una acerbă căci pentru ocuparea unui loc pe podium se vor întrece peste 90 de echipaje ale colegiilor și liceelor din România. Provocarea primului loc este obţinerea biletului de calificare la competiția mondială, ce se va desfășura pe continentul nord-american în vara acestui an.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.