OAMGMAMR România a organizat cursuri avansate de comunicare pentru îmbunătățirea abilităților profesionale ale personalului medical
Municipiul Constanța a găzduit, în perioada 13-15 iunie și 20-22 iunie 2024 cel de-al doilea curs de comunicare din cadrul proiectului „Dezvoltarea abilităților personale și profesionale ale asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali prin programe de formare | SOFT SKILLS”. Organizat de OAMGMAMR România, evenimentul a reunit personal medical din toată țara, inclusiv din Vrancea, din diverse secții ale Spitalului Județean de Urgență Focșani „Sf. Pantelimon”, de la ATI, pneumoftiziologie, farmacie și anatomie patologică.
Reprezentanții OAMGMAMR filiala Vrancea au fost prezenți pentru a sublinia importanța acestor cursuri în formarea continuă a personalului medical. „O energie pozitivă, informații interesante și utile pentru noi, menite să îmbunătățească calitatea relațiilor profesionale. Suntem conștienți de puterea noastră interioară și de resursele necesare pentru o comunicare eficientă. Mulțumim pentru această experiență de curs și suntem încântați că am putut fi parte din ea!” a mărturisit o participantă.
Cursanții au beneficiat de un program interactiv și informativ, axat pe dezvoltarea personală și profesională. Un alt participant a subliniat valoarea acestui curs: „Un curs foarte bun, cu un bagaj de informații ridicat, cursul și-a atins scopul propus. Mi-a plăcut: cursul a fost interactiv, a atins atât aspectele vieții personale cât și cele ale vieții profesionale. Cu ce am rămas: importanța de a avea un set de valori, importanța cuvintelor magice, importanța cunoașterii de sine, importanța onestității. Per total cursul a fost superior altor cursuri de ‘Comunicare’ la care am participat, atât din punct de vedere al informațiilor cât și al trainerilor și al modului de prezentare.”
Președintele OAMGMAMR Vrancea, Cristina Moisă, într-o declarație oficială, a exprimat dorința de a continua organizarea acestor cursuri: „Ne dorim să continuăm astfel de inițiative pentru că este esențial ca angajații din sănătate să aibă acces la cursuri de perfecționare. Astfel, ne asigurăm că pacienții beneficiază de un personal bine pregătit, la curent cu ultimele noutăți și tehnici în domeniu. Investind în educația continuă a personalului nostru, investim de fapt în calitatea serviciilor medicale oferite.”
Cursurile de formare oferite de OAMGMAMR România nu doar că îmbunătățesc competențele profesionale ale participanților, dar contribuie și la dezvoltarea lor personală, promovând valori precum onestitatea, cunoașterea de sine și comunicarea eficientă. Această inițiativă este un pas important spre un sistem de sănătate mai performant și mai uman.