FOTO: Păncenii, încurajați să se angajeze la Tricotton Junior

0
211

Șomerii și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din Panciu au fost încurajați să se angajeze în domeniul confecțiilor textile, în cadrul evenimentului intitulat Caravana locurilor de muncă, organizat miercuri, 1 august 2018, de Primăria Orașului Panciu, în parteneriat cu SC Tricotton Junior SRL Panciu și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea (AJOFM).

Am pornit de la convingerea că întâlnirea directă dintre angajator şi potențialii angajați este utilă ambelor părți, oferindu-le posibilitatea de a se prezenta reciproc şi de a afla exact care sunt cerințele şi condițile pentru ocuparea unui loc de muncă. Consider că este foarte important să susținem prin orice formă integrarea profesională a persoanelor active. Un loc de muncă oferă siguranță şi stabilitate. Noi ne dorim să oferim păncenilor, în special tinerilor aflați la început de drum în viață, oportunitatea de a rămâne în oraş, de a-și întemeia o familie, de a-și creşte aici copiii şi de a contribui la dezvoltarea comunității“,  a precizat, în deschidere, primarul Iulian Nica.

Oferta profesională pusă la dispoziția celor prezenți a vizat posturi disponibile la SC Tricotton Junior SRL Panciu, atât pentru personal calificat în meseriile de mecanic, controlor de calitate, călcător, ambalator, spănuitor, confecționer, cât și pentru muncitori necalificati.

„Industria confecțiilor textile reprezintă un domeniu care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, un domeniu care şi la Panciu are deja o tradiție de mai bine de 3 decenii. Consider că Tricotton Junior reprezintă o garanție a seriozității şi a profesionalismului în această ramură economică, prin urmare, îndemn pe cei care au o calificare în domeniul confecțiilor sau pe cei care vor să învețe o meserie, să aplice la aceste posturi vacante“, a declarat primarul Iulian Nica.

Managerul SC Tricotton Junior SRL Panciu, Elena Stoica, a evidențiat avantajele pe care le oferă un loc de muncă în cadrul unității pe care o conduce: un mediu de lucru curat și plăcut, asigurări pentru servicii medicale, posibilitatea de a învăța o meserie și de a evolua profesional.

„Noi am venit în fața dumneavoastră pentru a vă prezenta Societatea Comericală Tricotton Junior care, în acest moment, oferă locuri de muncă pentru doritori. Oferta noastră este semnificativă, pentru că nu vrem să vă limităm posibilitatea de a vă găsi un loc de muncă, de a vă desfășura activitatea într-un colectiv deja închegat, un colectiv de oameni care și-au găsit deja rostul și care, în ultimă instanță, au înțeles faptul că, înainte de orice, să ai un loc de muncă este foarte important pentru dezvoltarea personală și pentru viitorul familiei“, a afirmat Elena Stoica.

Managerul SC Tricotton Junior SRL Panciu a subliniat importanța învățământului de specialitate, care să pregătească forța de muncă necesară în industria textilă, o ramură economică ce aduce țării noastre colaborări cu mari branduri din străinatate. În acest context, Elena Stoica a cerut sprijinul AJOFM pentru armonizarea cererii de pe piața muncii cu nivelul calificărilor, precizând că, în prezent, sunt promovate multe calificări care nu au nicio legătură cu piața muncii.

„Cred că ar trebui să aveți o intervenție mai susținută și să faceți pe toată lumea să înțeleagă ce se caută pe piața muncii, să calificăm în sistemul de școlarizare, la cursurile pe care le organizați, meserii de care este nevoie, pentru că altfel intrăm într-un cerc vicios din care nu vom mai putea ieși. Noi ne vom plânge că nu avem forță de muncă și dumneavoastră că nu aveți unde să trimteți oamenii“, a adăugat Elena Stoica.

În cadrul evenimentului au fost proiectate imagini cu procesul de producție de la SC Tricotton Junior SRL și două clipuri de prezentare a meseriilor de confecționer și mecanic.

„Şi în viitor, Primăria Oraşului Panciu va fi deschisă oricărei colaborări şi va susține și demersurile altor  angajatori locali, pentru organizarea și promovarea unor astfel de acțiuni. Dorința mea este ca toți păncenii să îşi găsească şi să ocupe un loc de muncă potrivit pregătirii şi experienței profesionale!“, a spus, în încheiere, primarul Iulian Nica.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here