FOTO! Parcul „Nicolae Bălcescu”, o investiție de aproape 3 milioane de euro | Cristi Misăilă: „Ne dorim ca în luna iulie-august să-l inaugurăm!”

0
1167

După mai bine de doi ani de la momentul în care au fost demarate lucrările de reabilitare și extindere a Parcului “Nicolae Bălcescu” din Focșani, municipalitatea anunță că acestea sunt aproape finalizate. După ce ani de zile reabilitarea celui mai mare parc din Focșani nu a prezentat un interes major, primăria a găsit soluții ca această zonă de relaxare să fie redată  focșănenilor. La începutul anului 2020, Consiliul Local a votat pentru stabilirea indicatorilor economici care au stat la baza alocării banilor pentru realizarea acestui obiectiv de investiție. În luna mai a aceluiași an, Primăria Focșani a semnat contractul pentru reabilitarea Parcului „Nicolae Bălcescu” cu societatea Garden Center Grup din Ilfov. Proiectul de modernizare a parcului care se întinde pe o suprafață de peste 2 hectare vizează extinderea în zona Teatrului de Vară, dotarea cu mobilier urban nou, refacerea  aleilor, montarea unui sistem de irigare automat, supraveghere video și iluminat nocturn, refacerea fântânii arteziene, amenajarea unui amfiteatru cu scenă și tribune, a unui loc de joacă pentru copii, a unei piste pentru skateboard și a unui spațiu destinat animalelor de companie. Ca noutate, plăcuțele inscripționate cu “Atenție! Nu călcați iarba!” nu vor mai fi amplasate pe spatial verde, zonele amenajate cu gazon putând fi folosite de cetățeni pentru relaxare. Cu toate că lucrările au întârziat, termenul inițial de predare fiind luna aprilie 2022, locația a început să capete contur, mare parte dintre lucrări fiind finalizate, sau aproape de finalizare.

“Suntem în linie dreaptă! Ne dorim foarte mult să finalizăm aceste lucrări cât mai repede pentru a le oferi focșănenilor posibilitatea de a se bucura de această oază de liniște și verdeață. Au fost aduse îmbunătățiri vizibile. S-a creat un sistem de fântâni arteziene, un loc de joacă nou pentru copii, un loc de joacă pentru animale de companie, un loc destinat șahiștilor, un amfiteatru, un stațiu de joacă destinat skater-ilor. De asemenea, vom avea o zonă de fitness în aer liber”, a spus primarul Cristi Misăilă. Edilul spune că a discutat cu constructorul și că a primit garanții de la acesta că lucrările vor fi finalizate înainte de termen. În opinia primarului, până la sfârșitul lunii august parcul va fi inaugurat. “Termenul de execuție este până la finalul lunii octombrie. Noi ne dorim ca în luna iulie-august să-l inaugurăm. Constructorul a promis că va face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor înainte de termen”, a mai declarat primarul Focșaniului, Cristi Misăilă. Valoarea totală a lucrărilor la Parcul “Nicolae Bălcescu” se ridică la aproximativ 14 milioane de lei, bani veniți integral de la bugetul local, din creditul de 70 de milioane de lei contractat de Primăria Municipiului Focșani.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.