FOTO: Pasiune și culoare: încălțările croșetate ale Cătălinei Ștef fac deliciul doamnelor și domnișoarelor

0
228

Țin minte că la un moment dat, prin copilăria mea, am deținut cu mândrie o pereche de pantofiori croșetați de o mână dibace. Să fi fost tare demult, pentru că nu mai rețin culoarea – să fi fost albi, crem sau bleu deschis – și nici modelul exact, dar știu că îmi plăceau grozav. Și am crezut că astfel de încălțări au dispărut complet, până să le regăsesc la o focșăneancă, pe Facebook. Aceasta se numește Cătălina Ștef și încălțările lucrate manual de ea sunt adevărate minunății. Încălțările croșetate de aceasta sunt cu mult mai deosebite față de ceea ce îmi amintesc eu vag că am purtat în copilărie. Sumedenie de culori și modele, de la sandale, la pantofi și până la cizme mai lungi sau mai scurte, inclusiv pe platforme. Am vrut să aflu mai multe despre această ocupație a sa și am aflat că totul a pornit dintr-o întâmplare: și-a dorit niște cizmulițe croșetate. Dar până să le aibă a fost o întreagă aventură, ne-a povestit Cătălina Ștef, pentru că nu mai croșetase niciodată.

Acum pot să zic că este o pasiune, însă la început a fost doar o curiozitate. Am făcut și am desfăcut… Dar am zis ca trebuie să îmi iasă. Nici nu știu cât timp mi-a luat să le fac, dar produsul finit a fost destul de drăguț pentru prima încercare”, ne-a spus aceasta. Acum, după aproape trei ani de la prima pereche croșetată, produsele sunt variate, în funcție de dorința clientului. Cert este că folosește materiale de calitate: firul este rezistent, special pentru încălțăminte, iar talpa este ușoară și flexibilă. Atât firele cât și talpa sunt alese însă de clientele sale, în funcție de ce model doresc acestea.

hand made 1 - FOTO: Pasiune și culoare: încălțările croșetate ale Cătălinei Ștef fac deliciul doamnelor și domnișoarelorIar în timp, „plaja” de cliente s-a mărit. Nu are comenzi doar din țară, ci a lucrat câteva perechi de încălțări și pentru doamne din Italia sau Franța. În prezent, Cătălina Ștef lucrează la un proiect comandat de o clientă din Belgia. Și vârsta clienților variază, pentru că focșăneanca nu realizează încălțări doar pentru adulți, ci și pentru copii. Chiar zilele acestea urma să finalizeze o pereche de espadrile pentru un copil de 6 ani.

Foarte important pentru mine este ca doamnele să fie mulțumite, să încalțe modelul ales cu plăcere și să fie mândră că îl poartă. Am avut chiar ocazia de a lucra seturi mamă-fiică și sunt foarte mândră de asta. E foarte plăcut să te întâlnești cu doamna și fetița prin oraș și să vezi că poartă același model de încălțăminte lucrat de tine. Nu se va demoda niciodată acest tip de încălțăminte. Dacă place ceva de pe pagină și clienta dorește acel model sigur că îl fac pe acela, dar dacă se dorește altceva mi se trimite o poză cu modelul și realizăm”, ne-a împărtășit focșăneanca.

hand made 3 - FOTO: Pasiune și culoare: încălțările croșetate ale Cătălinei Ștef fac deliciul doamnelor și domnișoarelorAcum ceva timp, Cătălina Ștef a creat o pagină de Facebook – Catalina Stef Hand Made, special pentru încălțările pe care le realizează. Aici, clientele pot să admire proiecte deja realizate, într-o paletă de culori și modele diferite. Totul ține de imaginație.

Trebuie spus că focșăneanca face aceste încălțări ca o metodă de relaxare în timpul liber. Este angajată la UPU-SMURD, iar timpul nu este întotdeauna generos. Însă faptul că lucrează cu pasiune face totul mai ușor: „Dacă lucrezi cu drag și chiar îți place ceea ce faci, nu este deloc complicat. E adevărat, necesită timp, implicare și plăcere, dar se poate. Și când vezi că doamna este mulțumită, atunci simți că ai realizat ceva frumos, util și unicat. După o zi petrecută la serviciu, când ajung acasă, mă relaxez puțin lucrând. De aceea și timpul de realizare variază. Pentru că mă împart între casă, serviciu, copii… De aceea nu pot să zic că le fac într-un anumit timp. Dar sunt lucrate cu drag și pasiune, așa că fiecare pereche are câte o părticică din dragostea mea”.

Ne-a mai mărturisit focșăneanca ceva, tot pentru a-mi satisface curiozitatea. Pentru că eu, personal, mi-aș dori din toate modelele și toate culorile câte o pereche. Dar Cătălina Ștef spune că pentru ea nu a lucrat așa multe: „Nu am o pereche preferată, fiecare e unicat în felul ei. Toate îmi sunt dragi  și toate modelele sunt frumoase. Dar nu am așa multe, cred că patru sau cinci perechi. De fiecare dată când am de realizat o comandă cumpăr și pentru mine materialele necesare, dar nu reușesc să le fac. Să știți că sunt o fire veselă, îmi plac plimbările. Nu e tot universul meu în lucrul de mână, aceasta este doar o pasiune și o relaxare. Dar da, printre altele îmi mai fac și mie  câte ceva”.

hand made 4 - FOTO: Pasiune și culoare: încălțările croșetate ale Cătălinei Ștef fac deliciul doamnelor și domnișoarelorMAIN incaltari - FOTO: Pasiune și culoare: încălțările croșetate ale Cătălinei Ștef fac deliciul doamnelor și domnișoarelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.