FOTO! Peste 1.500 de persoane legitimate și zeci de firme verificate într-o acțiune comună a polițiștilor și jandarmilor vrânceni

0
552

Peste 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea împreună cu jandarmi au acționat pe tot parcursul zilei de ieri, în contextul pandemic actual.

Activităţile au loc în sistem integrat și vizează, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și purtarea măștii de protecție sau deplasarea.

Principalele modificări legislative sunt :

-circulația, în intervalul orar 22:00 – 05:00, este interzisă în toate zilele săptămânii pentru persoanele care nu dețin certificat verde, cu precizarea că persoanele nevaccinate pot circula în acest interval orar pe baza declarației pe proprie răspundere (doar din motive justificate), a adeverinței de la angajator sau a legitimației de serviciu, în timp ce persoanele vaccinate pot circula fără restricții.

-purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise,la locul de muncă, în mijloacele de transport în comun ,pentru toate categoriile de persoane.

-accesul persoanelor, cu excepția angajaților, a participanților în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenționale, administrativ-jurisdicționale și a celor administrative din motive de ordine și siguranță publică, a persoanelor care necesită servicii medicale și prestații sociale, precum și a persoanelor care se prezintă la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În urma activităţilor desfăşurate în județ, au fost verificate peste 130 de societăți comerciale, aproximativ 900 de locații de interes, peste 100 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 1.500 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Polițiștii  vrânceni au desfășurat 9 acţiuni punctuale, dintre care 7 au fost organizate independent de către poliţişti și 2 organizate împreună cu alte structuri. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.500 de lei, conform Legii nr.55/2020, dintre care 52 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 3 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea iar 4 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație Polițiștii au informat reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă! Acțiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici vor continua zilnic și le mulțumim tuturor celor care au înteles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă! (comunicat IPJ Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.