FOTO: Poliția și pompierii, cu ochii pe transportatorii de mărfuri periculoase

0
172
Peste 300 de autovehicule care transportau marfă ori substanțe periculoase au fost trase pe dreapta, în Vrancea, de echipaje mixte ale IPJ și ISU, în cadrul unei acțiuni privind siguranța transporturilor unor astfel de mărfuri.

Acțiunea, care continuă până pe data de 19 ianuarie, face parte din Planul Național de acțiune ”IMPACT”, pentru siguranța transporturilor și prevenirea producerii accidentelor în care sunt implicate vehiculele care transportă mărfuri și substanțe periculoase precum și îmbunătățirea siguranței și securității în transporturi. Până acum, pentru neregulile depistate pe șoselele din Vrancea au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2000 de lei, fiind retrase 2 certificate de înmatriculare.

“Polițiștii verifică documentele care trebuie să fie deținute obligatoriu la bordul vehiculelor rutiere precum și respectarea legislației specifice referitoare la perioadele de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor. De asemenea, se acordă o atenție deosebită asupra elementelor privind siguranța circulației: placardarea și marcarea vehiculelor, respectarea limitelor legale de viteză pe categoriile de drumuri, valabilitatea inspecției tehnice a vehiculelor, circulația în timpul nopții sau ziua, pe timp de ceață, ploaie torențială, cu un autovehicul fără lumini sau fără semnalizare corespunzătoare, utilizarea telefoanelor mobile fără dispozitiv tip mâini-libere și conducerea sub influența alcoolului”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

controale transportatori marfuri priculoase politia - FOTO: Poliția și pompierii, cu ochii pe transportatorii de mărfuri periculoasecontroale transportatori marfuri priculoase politia1 - FOTO: Poliția și pompierii, cu ochii pe transportatorii de mărfuri periculoasecontroale transportatori marfuri priculoase politia2 - FOTO: Poliția și pompierii, cu ochii pe transportatorii de mărfuri periculoase

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here