FOTO! Polițiștii din Vrancea au desfășurat acțiuni cu elevii pentru prevenirea discriminării și violenței

0
101

În perioada 22 – 27 mai a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, organizează cea de a XVI-a ediție a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”. Astăzi, 23 mai, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat un eveniment împreună cu DJTS Vrancea, cu scopul de a transmite mesaje concrete de informare cu privire la cauzele și consecințele acestora, precum şi îndemnul de a nu rămâne în pasivitate şi de a lua atitudine, în vederea prevenirii oricărei forme de discriminare. Discuțiile cu elevii s-au centrat pe prezentarea noțiunilor generale privind discriminarea, tipuri de stereotipuri întâlnite în viața cotidiană, precum și modul de raportare la aceste aspecte. De asemenea, polițiștii au informat copiii despre necesitatea acceptării și respectării drepturilor, dar și despre faptul că discriminarea este un comportament imoral, ilegal și sancționat de lege. Elevii au vizionat materiale educativ-preventive și au vorbit cu polițiștii despre prejudecăți, dar și despre legislația în vigoare privind discriminarea.

În parcul Joffre din Mărășești, situat în zona adiacentă unei unități de învătământ, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au organizat o activitate cu elevii pentru prevenirea discriminării și prevenirea violenței. La activitatea nonformală, elevii au expus lucrările realizate, care au transmis mesaje de respect, nediscriminare, descurajarea violenței fizice și psihologice. De cele mai multe ori prejudecățile și stereotipurile neconștientizate generează discriminare care poate fi dificil de identificat și gestionat. De aceea, este foarte important să avem cât mai multe informații pentru a evita astfel de situații. Recomandările polițiștilor au îndemnat la toleranță, responsabilitate, cunoașterea drepturilor și obligațiilor în astfel de situații.

Obiectivul acestor acțiuni este informarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni. Zilele viitoare, acțiunile se vor concentra pe violența domestică, disparițiile de minori, siguranța pe stradă și acasă, precum și siguranța în mediul online. Mâine, 24 mai 2022, polițiștii vor desfășura acțiuni pentru prevenirea violenței domestice, avându-se ca scop promovarea programelor/campaniilor de prevenire a violenței domestice reprezentând orice agresiune fizică, psihică, sexuală sau economică, săvârșită cu intenție de către un membru al familiei, împotriva altui membru al aceleiași familii. (comunicat IPJ Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.