FOTO! Polițiștii vrânceni, acțiuni ample de verificare a modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19

0
218

În perioada 27 – 29 august, ținând cont de creșterea numărului  de cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARSCoV-2, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mărășești, cu sprijinul Serviciului de Ordine Publică și al Serviciului Rutier Vrancea, au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 pe raza localității Mărășești.

Având în vedere rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare la mia de locuitori, a rezultat că în ceea ce privește localitatea Mărășești, la data de 27.08.2021 aceasta era de 2,40‰, aspect ce a impus conjugarea eforturilor de către Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, în colaborare cu instituțiile partenere, respectiv Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Vrancea, în scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV2, pe de o parte, dar și al continuării campaniei de informare a populației.

În vederea protejării sănătății locuitorilor județului Vrancea și îndeosebi a celor din localitatea Mărășești, au fost puse în aplicare măsurile dispuse prin Hotărârea Guvernului nr. 826 din 05.08.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 11.08.2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Astfel, în perioada 27 – 29 august 2021, pe raza localității Mărășești, au fost desfășurate zilnic activități în colaborare cu celelalte instituții partenere cu atribuții în domeniu, fiind controlate unitățile de panificație/patiserie, cele în care se comercializează pește și produse din pește, unitățile de comercializare (market, supermarket, magazine) și de alimentație publică, fiind identificate abateri de la normele legale și stabilite punctual măsuri și termene de remediere. Tot în această perioadă au fost desfășurate controale în trafic și în piață, în vederea combaterii comerțului ilicit, precum și pentru verificarea respectării normelor sanitar-veterinare. Polițiștii Serviciului Rutier au organizat și executat o acțiune pe linia transportului în comun de persoane, urmărindu-se, de asemenea și activitățile care se încadrează pe linia prevenirii și răspândirii virusului SARS – CoV2.

În urma tuturor activităților desfășurate pe raza localității Mărășești, au fost verificate 21 de mijloace de transport, 270 de persoane, 90 de societăți comerciale, fiind identificate 27 de persoane care nu au respectat măsurile stabilite privind carantina și aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.500 lei. Totodată, în perioada 27 – 29.08.a.c. și polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Focșani au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în data de 27.08.2021 au fost înmânate reprezentanților legali ai operatorilor HORECA procese-verbale conținând prevederi legale referitoare la condițiile și intervalul orar de funcționare.

În noaptea de 28 – 29.08.2021, în  intervalul  orar 01.00 – 04.00, au fost verificați 44 de operatori HORECA, constatându-se că majoritatea acestora respectă prevederile legale din domeniu. Cu această ocazie, au fost aplicate 5 sancțiuni  pentru depășirea  programului de funcționare. În data de 29.08.2021,   în intervalul orar 08.00 – 12.00, 5 echipaje de poliție  și  jandarmi au acționat în Piața Moldovei și în Târgul Obor din mun. Focșani, reamintindu-le cetățenilor obligația de a purta masca de protecție în spațiile  publice deschise cu potențial de aglomerare, cum ar fi piețe, târguri, bâlciuri și talciocuri, așa cum prevede Ordinul ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020, modificat prin Ordinul 699/67/14.05.2021.

Activitățile au avut preponderent un caracter preventiv, pe această cale polițiștii reamintind tuturor cetățenilor că portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu în spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comun, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații comerciale, stații pentru transportul în comun. În continuare, polițiștii vrânceni vor acționa pe raza întregului județ pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. (comunicat de presă IPJ Vrancea)

 

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.