FOTO: Polițiștii vrânceni au donat peste 400 de cărți în cadrul Campaniei ”O carte pentru fiecare copil”

0
82
”O carte este un dar, pe care îl poți deschide iar și iar.”

În cursul lunii mai, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a demarat un proiect caritabil, în cadrul căruia, în holul instituției, am adunat cărți de povești, cărți de colorat și ciocolată, pentru ca lectura să fie mai ”dulce”. Astfel, la inițiativa Biroului Siguranță Școlară, polițiștii vrânceni au donat peste 400 de cărți iar pentru a marca ziua de 1 Iunie, acestea au fost donate copiilor din mediul rural, comuna Vidra, satul Șerbești, la biblioteca de weekend.

Ziua, atmosfera dar și locul în care ne-am întâlnit cu cei mici, au fost ”de poveste”. Magia există și se înfăptuiește prin oameni. Aveam să aflăm istoria locului și anume : un cadru didactic al liceului din comuna Vidra, doamna Doina Stratton a înființat această bibliotecă în care se găsesc și un spațiu memorial dar și un muzeu care întăresc veșnicia satului românesc, în amintirea scriitorului Simion Ghinea. Convinși că lectura poate aduce schimbări în viața copiilor, cărțile selectate și pregătite în pachete pe categorii de vârste, au fost oferite celor prezenți, iar pentru ca lectura lor să fie mai îmbietoare, acestea au fost însoțite de dulciuri.

Ni s-au alăturat cadre didactice și părinți ai copiilor de la Grădinița nr. 7 din municipiul Focșani care au donat cărți de povești, cei mici putând să-și aleagă fiecare cartea/cărțile dorite. Au contribuit la momentele magice copiii Corului Parohiei Irești, alături de preotul Miron Ionel, glasurile lor răsunând în livada din curtea bibliotecii. În speranța că aceste cărți pe care le-am dăruit îi vor ajuta pe cei mici să viseze mai frumos, am promis că vom reveni și cu prilejul altor activități. (sursa: comunicat IPJ Vrancea)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.