FOTO: Polițiștii vrânceni, o nouă campanie de donare de sânge: „O oră din viața dumneavoastră poate salva o viață!”

0
150

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea au demarat o nouă campanie de donare de sânge. Demersul polițiștilor, obișnuit de altfel, vine în cadrul campaniei demarată de Ministerul Afacerilor Interne, „Pentru ca alţii să trăiască, donează plasmă”, activităţi atât de necesare pacienţilor care sunt internaţi în stare gravă după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2. Vineri, oamenii legii au mers la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea pentru a dona un strop de viață pentru cei aflați în suferință.

„Sângele înseamnă viață, iar noi toți putem da viață, în special acum, când este și mai multă nevoie de ajutor. Polițiștii vrânceni, ca și restul oamenilor, sunt alături de cetățenii aflați în nevoie, astfel că s-au mobilizat, din nou și au donat sânge. De sprijinul nostru, al polițiștilor, au nevoie semenii noștri pentru care, am donat sânge iar o parte dintre noi – și pentru plasmă (sânge total din care se va prepara plasma). Timp de trei săptămâni, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea vor merge la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea să doneze un strop de viață. Ținând seama de recomandările specialiștilor, numai polițiștii care nu se încadrează în grupele de risc privind infectarea cu virusul Sars-Cov 2, (nu desfășoară activități curente cu publicul și îndeplinesc restul cerințelor curente pentru donarea de sânge) vor participa la campanie. În aceste momente de cumpănă, îndemnăm toți cetățenii care se încadrează în cerințele donării de sânge, să se adreseze Centrului de Donare și Transfuzie Sanguină Vrancea  Strada Comisia Centrală 82a, Focșani  telefon 620165”, au transmis polițiștii.

În prima zi a campaniei, au existat și donatori de plasmă din rândul celor care au fost infectați cu noul coronavirus și au câștigat lupta cu perfidul virus. Gestul acestora va ajuta la vindecarea bolnavilor infectați cu SARS-CoV-2, aflați în stare critică. Și de această dată, tichetele de masă primite de poliţişti în urma donării vor fi folosite pentru a cumpăra alimente, rechizite și alte produse necesare, care ulterior vor fi dăruite unor persoane din județul nostru aflate în dificultate, în cadrul campaniilor umanitare.

„Pe această cale, facem apel către vrânceni să conștientizeze importanţa respectării regulilor de disciplină sanitară stabilite de autorităţile cu atribuţii în domeniu, pe durata stării de alertă, în contextul situației epidemiologice din România, pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. O ORĂ DIN VIAŢA DUMNEAVOASTRĂ, POATE SALVA O VIAŢĂ!„, au mai transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.