Îndrăznește să fii informat!

joi, 30 noiembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitateFOTO: Polițiștii vrânceni, o nouă campanie de donare de sânge: "O oră...

  FOTO: Polițiștii vrânceni, o nouă campanie de donare de sânge: „O oră din viața dumneavoastră poate salva o viață!”

  Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea au demarat o nouă campanie de donare de sânge. Demersul polițiștilor, obișnuit de altfel, vine în cadrul campaniei demarată de Ministerul Afacerilor Interne, „Pentru ca alţii să trăiască, donează plasmă”, activităţi atât de necesare pacienţilor care sunt internaţi în stare gravă după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2. Vineri, oamenii legii au mers la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea pentru a dona un strop de viață pentru cei aflați în suferință.

  „Sângele înseamnă viață, iar noi toți putem da viață, în special acum, când este și mai multă nevoie de ajutor. Polițiștii vrânceni, ca și restul oamenilor, sunt alături de cetățenii aflați în nevoie, astfel că s-au mobilizat, din nou și au donat sânge. De sprijinul nostru, al polițiștilor, au nevoie semenii noștri pentru care, am donat sânge iar o parte dintre noi – și pentru plasmă (sânge total din care se va prepara plasma). Timp de trei săptămâni, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea vor merge la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea să doneze un strop de viață. Ținând seama de recomandările specialiștilor, numai polițiștii care nu se încadrează în grupele de risc privind infectarea cu virusul Sars-Cov 2, (nu desfășoară activități curente cu publicul și îndeplinesc restul cerințelor curente pentru donarea de sânge) vor participa la campanie. În aceste momente de cumpănă, îndemnăm toți cetățenii care se încadrează în cerințele donării de sânge, să se adreseze Centrului de Donare și Transfuzie Sanguină Vrancea  Strada Comisia Centrală 82a, Focșani  telefon 620165”, au transmis polițiștii.

  În prima zi a campaniei, au existat și donatori de plasmă din rândul celor care au fost infectați cu noul coronavirus și au câștigat lupta cu perfidul virus. Gestul acestora va ajuta la vindecarea bolnavilor infectați cu SARS-CoV-2, aflați în stare critică. Și de această dată, tichetele de masă primite de poliţişti în urma donării vor fi folosite pentru a cumpăra alimente, rechizite și alte produse necesare, care ulterior vor fi dăruite unor persoane din județul nostru aflate în dificultate, în cadrul campaniilor umanitare.

  „Pe această cale, facem apel către vrânceni să conștientizeze importanţa respectării regulilor de disciplină sanitară stabilite de autorităţile cu atribuţii în domeniu, pe durata stării de alertă, în contextul situației epidemiologice din România, pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. O ORĂ DIN VIAŢA DUMNEAVOASTRĂ, POATE SALVA O VIAŢĂ!„, au mai transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Sărbătoare mare în calendarul creștin ortodox: Sfântul Andrei, apostolul ocrotitor al tuturor românilor

  Joi, 30 noiembrie, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol ANDREI, ocrotitorul românilor. Potrivit tradiției,...

  Reușită remarcabilă a medicilor Spitalului Militar din Focșani în urma unei intervenții chirurgicale complicate

  În cadrul Compartimentului Ortopedie - Traumatologie al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu”...

  Vrancea primește aproape 40 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară! Câți bani revin primăriilor din județ!

  Astăzi, Guvernul României a anunțat alocarea de fonduri către unitățile administrativ-teritoriale (UAT-uri) din județul...

  VIDEO Proiectul de restaurarea a clădirii fostului Tribunal Vrancea a fost încheiat oficial

  Proiectul privind consolidarea și restaurarea clădirii fostului Tribunal Vrancea, edificiu monument istoric, a fost...

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Accident la Dumbrăveni! O persoană a decedat!

  În urmă cu puțin timp, pe DN2 E85 (comuna Dumbrăveni) s-a produs un accident...