FOTO: Pompierii au simulat un incendiu la Gugești

0
277

Pompierii focșăneni au desfășurat, joi, un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unui incendiu izbucnit la un operator economic în comuna Gugeşti.

Antrenamentul pompierilor a inclus două situaţii tactice. În prima situație tactică s-a presupus că, din cauza apariţiei unui scurtcircuit electric, are loc un incendiu la depozitul de produse finite a obiectivului, cu posibilităţi de propagare la corpurile de clădiri învecinate. Personalul intervine, angajații sunt evacuați, alimentarea cu energie electrică şi gaze e întreruptă, dar se sună și la 112. Pompierii au ajuns la fața locului cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD, o altă autospecială venind de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gugeşti.

“La sosirea forţelor de intervenţie s-a constatat că incendiul se manifesta în depozitul de produse finite cu pericol de propagare la clădirile învecinate. Administratorul operatorului economic înştiinţează comandantul acţiunii că în urma autoevacuării persoanelor şi efectuării prezenţei s-a constatat absenţa unui angajat, care a fost observat ultima dată în depozitul de produse finite şi cel mai probabil nu a putut părăsi clădirea din cauza degajărilor mari de fum. Astfel, a doua situaţie tactică a presupus căutarea, salvarea şi acordarea primului ajutor calificat persoanei intoxicată cu fum şi care prezinta arsuri pe membrele superioare.

S-a intervenit atât pentru localizarea, lichidarea incendiului, protecţia vecinătăţilor, înlăturarea efectelor negative produse cât şi pentru căutarea, salvarea și acordarea primului ajutor medical calificat persoanei surprinsă de incendiu”, a transmis plt.adj. Florin Olaru, purtător de cuvânt al ISU Vrancea.

Astfel de exerciții au loc frecvent, scopul lor fiind nu doar antrenarea pompierilor, cît și pregătirea oamenilor şi a tuturor factorilor cu atribuţii în domeniul situațiilor de urgență.

Potrivit reprezentanților ISU Vrancea, exercițiul de joi și-a atins obiectivele propuse.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.