FOTO: Porți deschise la Direcția Silvică

0
132
Direcția Silvică Vrancea a organizat astăzi la sediul său din Focșani Ziua Porților Deschise. Principalii oaspeți au fost copiii clasei a III – a de la Școala Nr. 5, “Anghel Saligny” Focșani, dar și diverse persoane care au răspuns pozitiv invitațiilor.

Micii silvicultori s-au bucurat de exponatele standului de prezentare amplasat la intrarea în Direcția Silvică, unde au putut admira și observa echipamente și aparate de măsură folosite în silvicultură, evoluția amenajamentelor silvice, din anii 1950 până în prezent, fotografii realizate în diverse activități din silvicultură, produse tradiționale vrâncenești (hârzob cu păstrăv, produs în cadrul Păstrăvăriei Lepșa, cașcaval afumat din zona de munte a județului), precum și diverse specii forestiere și ornamentale existente în curtea Direcției Silvice.

În cadrul evenimentului a avut loc o lecție de educație forestieră, în cadrul căreia au fost prezentate principalele activități ale silvicultorilor, elemente de floră și faună întâlnite în pădurile Vrancei, împădurirea terenurilor degradate, activitatea pepinierelor silvice etc. La final toți elevii au primit diploma MICUL SILVICULTOR.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here