FOTO: Premieră la CNU: Elevii Colegiului pot urma cursurile unei universități din Japonia

0
174

Ziua de vineri, 21.12.2018, poate intra în calendarul cu date semnificative din lunga istorie a Colegiului Național Unirea. Este ziua în care a fost semnat, la Focșani, primul acord între CNU și o universitate din străinătate, mai exact din Japonia. Documentul a fost parafat de către domnul Makoto Kosaka, Prodecan al Universității Hyogo, venit special la Focșani pentru acest lucru și de către Noană Cornel, directorul liceului. În urma acestui acord CN Unirea va recomanda anual elevi pentru a fi admiși la Universitatea Hyogo, Global Business Course.

parteneriat cnu japonia2 - FOTO: Premieră la CNU: Elevii Colegiului pot urma cursurile unei universități din Japonia„Aceste acorduri se încheie doar cu licee de nivel deosebit, deoarece inseamnă că elevii recomandați au statut preferențial, admiterea fiind aproape asigurată”, a specificat doamna Carmen Tamaș-Săpunaru, profesor la Universitatea Hyogo, de asemenea prezentă la Focșani și cea care a inițiat această colaborare.

Tot cu aceasta ocazie doi elevi uniriști, Andrei Postolache si Miruna Vîrlan au susținut interviul în vederea admiterii la această universitate în anul universitar următor, rezultatul urmând să la fie comunicat ulterior. Toți cei prezenți la această întâlnire și-au exprimat speranța că acest acord va avea efecte benefice și de lungă durată pentru semnatari. (Comunicat CNU Focșani)

parteneriat cnu japonia3 - FOTO: Premieră la CNU: Elevii Colegiului pot urma cursurile unei universități din Japonia

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.