FOTO: Premieră la Spitalul Județean Focșani: a fost pus în funcțiune noul RMN

0
483
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Focșani a fost pus în funcţiune, miercuri, aparatul RMN primit de la Ministerul Sănătății, printr-un program finanţat de Banca Mondială. Este pentru prima oară când Spitalul Judeţean are un astfel de aparat, despre care specialiştii spun că este ultraperformant. Pentru început, de investigaţii cu noul RMN vor beneficia doar pacienţii internaţi în spital.

„Pentru început, aparatul va funcționa pentru pacienții care sunt în spital. Cu Casa Județeană pentru Asigurări de Sănătate nu putem avea un contract până la sfârșitul anului, pentru că s-au epuizat fondurile, însă vom intra în contractare în primăvara anului viitor”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Focşani, Constantin Mîndrilă.

Pentru medicii radiologi, noul RMN reprezintă o provocare. Aceştia, precum şi asistenţii-operatori, au trecut deja prin câteva stagii de pregătire, cărora le vor urma şi altele.

„Avem cel mai performant aparat RMN din județul Vrancea. Pacienții care pot fi investigați sunt dintr-o gamă largă patologică, de la afecțiunile cerebrale la patologia osteoarticulară, la patologia abdominală, după ce s-au făcut celelalte metode de investigație, radiologie clasică, ecograf și CT”, a declarat și medicul-șef de la Radiologie, dr. Cristina Filip.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here