FOTO: Războiul PNL-USR de la municipiu: faza pe acuzații de înțelegeri politice

0
313

O presupusă conversație între reprezentanții USR pe un grup de Whatsapp a generat o serie de comentarii pe rețeaua socială Facebook. Print-Screen-urile publicate joi seara îi au ca protagoniști pe candidatul USR la Primăria Focșani Corina Atanasiu, numărul 1 de pe lista de consilieri locali ai USR, Alexandra Tătaru și pe Dan Nichita. În imaginile publicate și care ar face parte dintr-o discuție de pe un grup privat se vorbește despre contestația pe care PNL a depus-o cu privire la adresa de domiciliu a primarului Misăilă, conversația fiind dusă la o presupusă înțelegere între USR, Misăilă și Oprișan pentru alegerile locale. O poziție vis-a-vis de aceste imagini a avut și președintele PNL Focșani, Nicu Tănase, care a spus că USR Focșani s-a transformat într-o anexă a PSD. “În urma transcripturilor apărute în spațiul public am văzut încă odată direcția pe care USR Focșani a ales-o. Au bătut palma cu PSD și Oprișan și și-au negociat posturi cu mai marii de la București. Încă odată, Dan Nichita ne-a arătat că el conduce organizația municipală și taie și spânzură în partid. Candidatul lor la Primăria Focșani este o marionetă care va direcționa voturile către PSD. Electoratul trebuie să înțeleagă că USR Focșani este o anexa a PSD-ului, un grup de interese ahtiat după bani și funcții”, a declarat Nicu Tănase, președinte PNL Focșani. De cealaltă parte, alianța USR-PLUS Vrancea a transmis un comunicat de presă în care neagă conversația, cataloghează totul ca o veritabilă campanie de fake-news și spun că vor depune o plângere penală pentru a se face lumină în acest caz.

“PNL Focșani, stop fake news! Focșănenii s-au săturat de circ liberal. USR PLUS Vrancea face un apel către conducerea PNL Vrancea pentru a lua atitudine împotriva campaniei de răspândire de știri false desfășurate de proprii membri sau susținători. Acestea s-au declanșat încă de la sfârșitul perioadei de negocieri privind o posibilă alianță între PNL și USR PLUS pentru Primăria Focșani, cu scopul evident de a forța o retragere a Corinei Atanasiu din competiția pentru funcția de primar. USR Focșani va depune și o plângere penală în acest sens. Recent, folosind conturi false, postacii PNL au fabricat și distribuit o pretinsă conversație între Corina Atanasiu, candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Focșani, și alți membri din conducerea USR Vrancea. Această conversație, inexistentă în realitate, vine după o altă știre mincinoasă, fabricată și rostogolită în rețelele de socializare de către aceiași membri și susținători PNL, prin care Corina Atanasiu era acuzată că ar fi luat mită de 700.000 de euro de la actualul primar PSD Cristi Misăilă, în speranța că, sătui sau speriați de cantitatea de mizerii aruncate în spațiul online, ne vom retrage candidatul propriu din cursa electorală”, se arată în comunicatul USR-PLUS Vrancea.

NOTA REDACȚIEI: Jurnal de Vrancea se delimitează clar de imaginile apărute în spațiul online, în condițiile în care numele editorului general apare în așa zisa conversație între reprezentanții USR. Daniel Palade nu a fost contactat de Alexandra Tătaru pentru a fi întrebat “de unde are info”, în condițiile în care același cont de Facebook care a publicat imaginile de mai jos a făcut publică și contestația semnată de Nicu Tănase în cursul dimineții aceleași zile. 

whatsapp 1 - FOTO: Războiul PNL-USR de la municipiu: faza pe acuzații de înțelegeri politice

whatsapp 2 - FOTO: Războiul PNL-USR de la municipiu: faza pe acuzații de înțelegeri politice

whatsapp 3 - FOTO: Războiul PNL-USR de la municipiu: faza pe acuzații de înțelegeri politice

whatsapp 4 - FOTO: Războiul PNL-USR de la municipiu: faza pe acuzații de înțelegeri politice

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.