FOTO! Razie de noapte în Focșani | Șoferi depistați băuți sau drogați și societăți comerciale verificate de polițiști

0
538

Noaptea trecută, în intervalul 00.00-04.00, polițiștii focșăneni au desfășurat o acțiune cu efective mărite în municipiul Focșani , pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor antisociale și reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere, care au avut ca principale cauze de producere alcoolul și substanțele psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, polițiști specializați în combaterea criminalității organizate dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Alături de polițiști s-au aflat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea. În cadrul acțiunii au fost verificate 180 de autovehicule și au fost legitimate 150 de persoane.

Au fost efectuate 87 de testări cu aparatul etilotest și 3 cu aparatul DrugTest. Totodată, pentru abaterile constatate la regimul rutier au fost reținute în vederea suspendării 6 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea, a mai fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind confiscate bunuri în valoare de 5375 lei.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.

Exemple:

1. Un bărbat din municipiul Focșani, a fost depistat de un echipaj de poliție, în jurul orelor 01.25, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Asachi, din municipiu. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat un rezultat de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

2.Un alt bărbat, de 30 de ani, din comuna Gugești, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier, în jurul orei 00.40, în timp ce conducea un autoturism în muncipiul Focșani, deși s-ar fi aflat afla sub influența substanțelor psihoactive. Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru THC-5. De asemenea, în urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au identificat un grinder cu fragmente de resturi vegetale. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și deținere în vederea consumului de droguri de risc fapta prevăzută de Legea 143/2000.

3.Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială, în municipul Focșani, s-a constatat faptul că, aceasta nu avea fiscalizate integral sumele încasate.
Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG nr.28/1999, fiind dispusă și confiscarea sumei nefiscalizate, respectiv 5375 lei. Orice cantitate de alcool sau droguri afectează capacitatea de a conduce autovehicule. Nu vă urcați la volan sub influența acestor substanțe. (IPJ Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.