FOTO: Scandal în Consiliul Local. ENET, de la “gaură neagră” la demisii

0
328
Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a lunii octombrie a Consiliului Local Focșani a vizat majorarea capitalului social al ENET SA Focșani cu suma de 2 milioane de lei.

În proiect, aleșilor li se explica faptul că banii sunt necesari pentru plata unei facturi la gaze, în contrar existând riscul ca abonații societății să aibă probleme cu căldura. În momentul în care s-a ajuns la punctual respective, consilierii opoziției i-au cerut explicații directorului ENET. Mai mult, acestuia i s-a cerut demisia.

consilier tanase pnl scandal clm - FOTO: Scandal în Consiliul Local. ENET, de la “gaură neagră” la demisii“Se vrea o mărire de capital social, cu 2 milioane de lei. ENET are o datorie de 25 de milioane de euro, jumătate din bugetul Focșaniului. Nu mai putem să mergem așa. Echipa de conducere, Consiliul de Administrație, directorul, sunt oameni care nu trebuie să mai facă parte din conducerea acestei instituții, pentru că instituția este în faliment. Până nu își dau demisia acești oameni și până nu se trece la un plan pe termen mediu sau lung, nu ptem să votăm astfel de proiecte. Este o gaură neagră pentru municipiul Focșani acest ENET”, afirmat în plen consilierul PNL Nicu Tănase.

Și colegul său de partid, Corneliu Gheoca, a luat cuvântul și a vrut să afle de unde vine datoria ENET.

„Sunt niște facturi care trebuie achitate, se plătesc în avans, că nu înțeleg? Cum de în 2017 societatea afirma că este pe profit, ca să dea bine în actele contabile? Nu înțeleg cum s-a ajuns la această sumă, unde sunt documentele?”, a întrebat Corneliu Gheoca.

Directorul ENET, Manole Merchea, prezent la ședință, a venit cu explicații, amintind de datoriile istorice ale societății, pe care le-a preluat în momentul în care a devenit director, în urmă cu 5 ani. El a arătat că după retehnologizare și modernizare, societatea a început să meargă bine.

“2017 a fost un an normal şi s-a ajuns la profit. Noi nu avem altă activitate decât cea de termoficare și dacă afară este cald ca acum, ceea ce este anormal… Noi trebuie să funcționăm acum măcar la 70% din capacitate, normal că nu avem de unde să luăm bani”, a justificat Merchea nevoia de a primi de la bugetul local 2 milioane de lei.

După explicațiile tehnice a început însă adevăratul scandal, în momentul în care Manole Merchea i-a răspuns consilierului Tănase, referindu-se la afirmația acestuia că ENET e o gaură neagră. „Gaura neagră e doar în capul domnului Tănase”, a spus Merchea, stârnind rumoare în sală.

Asta l-a înfuriat pe Tănase, care s-a ridicat în picioare, făcând un gest amenințător la adresa lui Merchea.

În cursul zilei de joi, ENET a transmis un comunicat de presă, în care îi asigură pe focşăneni că nu vor fi probleme cu furnizarea căldurii.

comunicat enet - FOTO: Scandal în Consiliul Local. ENET, de la “gaură neagră” la demisii

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.