FOTO: Sfaturi și surprize de la polițiști pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Alexandru Vlahuță” din Focșani

0
179
Premergător zilei de 1 iunie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au oferit surprize și sfaturi pentru siguranță, elevilor de la clasele I ai Școlii Gimnaziale ”Alexandru Vlahuță” din municipiul Focșani.

În această dimineață, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și colegii de la Biroul Rurier Focșani au desfășurat o activitate pentru prevenirea victimizării minorilor cu elevii înscriși în Programul Național ”Școala Siguranței Tedi”. Prin activitițățile desfășurate se dorește învățarea elevilor claselor I, în mod creativ, să conștientizeze, să evite și să gestioneze cât mai bine pericolele. Prin intermediul unor jocuri de rol și exemple practice, elevii au primit recomandări pentru siguranța acasă, la școală, pe stradă și siguranța rutieră. Pentru atenția de care au dat dovadă, copii au primit baloane, bomboane, și stickere ”Polițist pentru o zi”. Surpriza mult așteptată de cei mici a fost apariția lui Rocky, partenerul de încredere al polițiștilor Biroului Ordine Publică Focșani. Alături de polițistul cu care face echipă, au oferit celor mici câteva demonstrații, spre bucuria acestora. La finalul activității, mulți dintre copii și-au manifestat dorința de a deveni polițiști.

Câteva recomandări pentru cei mici:

  • Pentru deplasarea către și de la școală, alege calea cea mai sigură. Evită zonele izolate sau locurile puțin circulate.
  • Nu sta de vorbă cu străinii și nu accepta să îi însoțești, indiferent de cadourile pe care ți le promit. În spatele atitudinii binevoitoare a unui necunoscut se pot ascunde intenții periculoase.
  • Întotdeauna anunță-ți părinții dacă mai întârzii după programul obișnuit de școală.
  • Traversează strada pe marcajul pietonal (zebra), prin dreptul indicatoarelor trecere pentru pietoni iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai pe culoarea verde a acestora.
  • Cu bicicleta, rolele sau skate-board-ul, deplasează-te numai prin zonele special amenajate în acest scop sau prin parcuri.
  • Când ești singur acasă, nu uita ca imediat ce ajungi în locuință să încui ușa. Nu deschide ușa persoanelor necunoscute, indiferent ce spun sau îți cer.
  • Nu reacționa violent dacă intri într-o dispută cu alt elev. Fii primul care renunță! Un conflict poate avea urmări grave! (sursa: comunicat IPJ Vrancea)
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.