FOTO: Simulare de incendiu la un depozit de anvelope din Golești

0
166

Forțe impresionante ale ISU Vrancea au participat, joi, la un exercițiu de antrenament, care a vizat simularea unui incendiu la un depozit de anvelope de pe raza comunei Golești. Scenariul a presupus izbucnirea focului, moment în care au acționat angajații depozitului, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.

Intervenția a fost promptă, dar, conform scenariului, flăcările s-au propagat cu repeziciune din cauza cantităţii mari de materiale combustibile, neputând fi controlate. Acela a fost momentul în care s-a cerut ajutorul pompierilor militari.

„La faţa locului s-au deplasat 5 autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, astfel: 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 2 autospeciale de stingere a incendiilor cu apă şi spumă, 1 autospecială pentru descarcerare şi 1 ambulanţă SMURD. La sosirea forţelor de intervenţie s-a constatat că incendiul se manifesta cu violenţă şi degajări mari de fum, în interiorul depozitului de anvelope, pe o suprafață considerabilă. Pompierii militari au acţionat pentru stingerea incendiului, protejarea vecinătăţilor, precum şi pentru căutarea unei victime surprinse de incendiu, evacuarea acesteia, acordarea primului ajutor medical şi transportul la unitatea de primire urgenţe din Focşani”, arată ISU Vrancea.

În urma evaluării exercițiului, concluzia a fost că atât echipele de intervenţie, cât şi personalul societăţii comerciale cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă au acţionat conform planurilor de intervenţie. Pompierii militari au parte lunar de astfel de exerciții de antrenament.

simulare-exercitiu-golesti-incendiu1 simulare-exercitiu-golesti-incendiu2 simulare-exercitiu-golesti-incendiu4 simulare-exercitiu-golesti-incendiu5 simulare-exercitiu-golesti-incendiu6 simulare-exercitiu-golesti-incendiu7

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.