FOTO: Teatru, muzică și sport de Ziua Internațională a Copilului, la Panciu

0
179

Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită joi, 31 mai 2018 în cadrul manifestărilor organizate de Primăria Orașului Panciu sub genericul Universul Copilăriei. Aceste manifestări au debutat la ora 10.00, cu Parada copiilor din școlile și grădinițele păncene. Lor li l-au alăturat personaje îndrăgite din desene animate – Minnie și Mickey Mouse, Donald Duck – întruchipate de trupa de animație de la Teatro BLU Iași, ai căror actori au fost și protagoniștii spectacolului dedicat Zilei Internaționale a Copilului, desfășurat pe scena în aer liber din Parcul Casei de Cultură Mihai Eminescu. În cadrul spectacolului au mai susținut momente artistice și elevii Liceului Tehnologic Al. I. Cuza: Miruna Ciupercă, din Clasa Pregătitoare A, îndrumată de profesoara Anișoara Vizitiu, Andreea Moraru , din clasa a IV-a și Ionuț Moise, din clasa a IX-a, pregătiți de profesoara Mirela Georgescu. Tot în Parcul Casei de Cultură, cei mici au fost invitați la un concurs de desene pe asfalt și la o sesiune de face painting, realizată de voluntarii Asociației Lumea lui Pinocchio.

„Ziua de 1 iunie îmi oferă încă un prilej de a vă spune că voi, copiii,  sunteți cei care ne inspiră zi de zi! Pentru voi trăim și muncim, străduindu-ne să vă oferim liniște, siguranță, cele mai bune condiții de viață și, nu în ultimul rând, certitudinea unui viitor mai bun! Astăzi, mai mult decât oricând, conștientizăm necesitatea de a vă asigura o dezvoltare armonioasă și  o educație de calitate! Fie că suntem părinți, cadre didactice sau autorități locale, avem obligația de pune întotdeauna pe primul loc interesele voastre, pentru că voi sunteți cei care ne veți prelua munca și responsabilitățile în comunitate!   Până atunci, vă urez să fiţi sănătoşi şi mereu cu zâmbetul pe buze! Să fiți înconjuraţi de dragostea părinţilor, să creşteţi frumos, să aveți parte de o viață fericită și toate visele voastre să devină realitate!“, le-a spus copiilor primarul Iulian Nica.

Ziua Internațională a Copilului a prilejuit și desfășurarea celei de-a III-a ediții a Cupei Liceului Al. I. Cuza Panciu la handbal fete și fotbal băieți, organizată cu sprijinul Primăriei Orașului Panciu, care a acordat diplome, cupe și trofee. La competiția de handbal fete, pe treapta I a podiumului a urcat echipa Liceului Tehnologic Al. I. Cuza Panciu, pe locul II s-a clasat echipa Școlii Gimnaziale Țifești și pe locul III cea a Liceului Teoretic Ioan Slavici Panciu.  La fotbal băieți, pe locul I s-a clasat echipa Liceului Tehnologic Al. I. Cuza Panciu, pe lcoul II, cea a Școlii Gimnaziale Fitionești și pe locul III, cea a Școlii nr. 3 Focșani. Echipele câștigătoare au primit cupe, diplome și pachete cu dulciuri, iar cele care nu s-au clasat pe primele trei locuri au primit diplome de participare. La ediția din acest an, Primăria Orașului Panciu a acordat, atât la handbal, cât și la fotbal, trofee pentru golgheter, pentru cel mai bun jucător și pentru cel mai bun portar. La handbal, trofeul pentru cel mai bun portar a revenit Ioanei Baniță, trofeul de golgheter a fost primit de Marlena Dragomir și trofeul de cel mai bun jucător a fost obținut de Andreea Bonțoi. La fotbal, trofeul pentru cel mai bun portar l-a primit Robert Zaharia, trofeul de golgheter a revenit lui Andrei Alex Crivăț, iar trofeul pentru cel mai bun jucător a fost acordat lui Claudiu Bută. Profesorii coordonatori ai tuturor echipelor participante au fost recompensați cu diplome de excelență.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.