FOTO: Trei parlamentari USR au participat la o dezbatere publică pe tema educației la Focșani

0
260

În cadrul unei dezbateri publice care a avut loc sâmbătă la Focșani, trei parlamentari ai Uniunii Salvați România au adus în discuție mai multe probleme cu care se confruntă marea majoritate a profesorilor din domeniul educației, dar și lacunele legislative pe care le are actualul sistem de învățământ din România. La dezbatere au participat profesori, foști directori de școli, dar și oameni simpli care vor ca sistemul de învățământ să fie modificat în așa fel încât, cel care va avea de câștigat să fie elevul. Printre temele abordate a fost adusă în discuție și nevoia de o lege care să sporească numărul consilierilor școlari în unitățile de învățământ.

„Militez pentru o lege a consilierii în școli. Din punctul meu de vedere, foarte multe probleme care se regăsesc astăzi în sistemul de educație își pot avea rezolvarea printr-o lege a consilierii care să includă un număr mai mare de consilieri școlari în unitățile de învățământ și să avem o metodologie după care să fie pregătiți acești consilieri”, a spus Lavinia Cosma, deputat USR de Mureș.

Deputatul, care este și membru în Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților este de părere că sistemul de educație are nevoie de o schimbare de filozofie.

„De 28 de ani peticim sistemul de educație și cred că este nevoie de o schimbare de filozofie. Practic, acest lucru este o descentralizare a școlilor. Trebuie să le dăm voie să-și aleagă propriile cadre didactice. În acest fel responsabilizăm direct școala”, a completat deputatul Lavinia Cosma.

Cristina Iurișniți este de părere că actualul sistem este unul învechit și că trebuie intervenit pentru a reînprospăta actul de educație.

„Am propus ca educația pentru sănătate să fie asumată de școală odată la patru ani,  pentru că trebuie forțat, cumva sistemul ăsta închilozat care nu dorește anumite lucruri care trebuiau să se întâmple de mult. Am inițiat o propunere legislativă care prevede ca inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți să nu mai aibă funcție numită sau aleasă, exact cum este la momentul de față pentru directori. M-a preocupat foarte tare și legea învățământului profesional dual. Am depus amendamente  la ordonanța 81 din 2016 pentru a încuraja mediul de afaceri să investească în educație”, a spus deputatul USR de Bistrița, Cristina Iurișniți.

dialog-pentru-educatie-usr-vrancea- dialog-pentru-educatie-usr-vrancea- dialog-pentru-educatie-usr-vrancea-

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.