FOTO: Vehiculele de transport persoane și marfă verificate de polițiștii vrânceni în cadrul acțiunii Truck&Bus

0
180

În perioada 7-13 februarie a.c., polițiștii rutieri din Vrancea au acționat sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române pentru reducerea accidentelor rutiere produse în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Activitățile de control s-au desfășurat simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene conform Planului de operațiuni ale Rețelei Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL). În cadrul acțiunii au fost verificate auto vehicule destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8 + 1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Polițiștii rutieri au acționat potrivit calendarului de activități al campaniei preventive Truck&Bus, cu scopul conștientizării conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă și persoane asupra importanței respectării legislației în vigoare, context în care au fost aplicate  185 de sancțiuni contravenționale pe această linie. În cele 7 zile, controalele polițiștilor au avut în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a legislației rutiere, dar și a prevederilor legale dispuse în contextul situației produse de răspândirea noului virus COVID-19.

Astfel, în cadrul acțiunii, au fost verificate 235 de autovehicule destinate transportului de marfă, pentru neregulile constatate fiind aplicate 154 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 70 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 34 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție.

În cazul transportatorilor de persoane, au fost verificate 99 de autovehicule, fiind aplicate  31 de sancțiuni contravenționale. (Comunicat IPJ Vrancea)

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.