FOTO: Veterani de război din Republica Moldova, în vizită la Panciu

0
150
Marți, 23 ianuarie 2018, veterani de război din Republica Moldova, însoțiți de căpitanul comandor (r) Iulian Bașturea, președintele ARPIA Focșani,  au fost oaspeții orașului Panciu. Ei au vizitat Palatul Administrativ, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică și Mănăstirea Brazi.

Veteranii moldoveni au fost întâmpinați în sala de ședințe a Consiliului Local de primarul Iulian Nica. Edilul-șef le-a oferit, cu acest prilej, volumul „Orașul Panciu în timpul Războiului pentru Întregirea României“, semnat de profesorul Mihail Adafini, președintele Filialei Vrancea a Societății de Științe Istorice din România. Ulterior, oaspeții au mers la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, unde primarul Iulian Nica a prezentat obiectivele turistice cu valoare identitară ale localității – Mănăstirea Brazi, Schitul „Sf. Ioan Botezătorul“, Beciurile Domnești de Patrimoniu și meșteșugul vinului.

La Mănăstirea Brazi, moldovenii s-au recules la racla cu moaștele Sfântului Sfințit Teodosie al II-lea – ctitorul așezământului monahal și ocrotitorul spiritual al orașului Panciu, au vizitat paraclisul subteran, unic în zonă, precum și Biserica Mare, cu hramurile „Pogorârea Sfântului Duh” şi „Sfântul Sfinţit Mucenic Teodosie“, construită în perioada 2010-2014.

„Le mulțumesc oaspeților noștri de peste Prut pentru această vizită. Am fost deosebit de onorat să le fiu gazdă și să le prezint doar o parte dintre frumusețile orașului Panciu. În urma discuțiilor, am constatat că avem foarte multe lucruri în comun, de aceea ne dorim ca această întâlnire să fie urmată de altele, atât în Republica Moldova, cât și la Panciu“, a declarat primarul Iulian Nica.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.