FOTO VIDEO: Marele Război, la Centenar. Cum au fost manifestările de la Mărășești

2
364
Peste 5000 de oameni au luat parte, duminică seara, la manifestările dedicate Centenarului Marelui Război, în ziua glorioasei bătălii de la Mărășești de acum 100 de ani.

Președintele României, Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, miniștri, parlamentari și mulți alții au participat la manifestările ample organizate la Mausoleul de la Mărășești. Ceremonialul a început cu intonarea imnului de stat, timp în care s-au tras 21 de salve de tun, iar avioanele au survolat zona.

A urmat un ceremonial militar, în cadrul căruia președintele Klaus Iohannis a decorat drapelele de luptă ale unităților militare continuatoare ale celor ce au luptat în urmă cu un secol în Primul Război Mondial. A urmat o slujbă de pomenire a eroilor căzuți pe câmpul de luptă, moment urmat de depuneri de coroane. Președintele României a conferit, totodată, Mausoleului Eroilor de la Mărășești drapelul comemorativ al Centenarului.

Șeful statului, alături de președintele Consiliului Județean Vrancea, au lansat, totodată, o emisiune filatelică limitată, de 200 de timbre, dedicată Centenarului Marelui Război. Ceremonia oficială s-a încheiat cu defilarea militarilor unităților decorate.

Apoi a urmat un spectacol artistic susținut de artiști cunoscuți, ca Gheorghe Zamfir, Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling sau Dumitru Fărcaș.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.