FOTO-VIDEO: Proiect inedit al unei școli de șoferi, care susține introducerea educației rutiere în școli. Poliția și IȘJ, parteneri în proiect

0
453
O școală de șoferi din Focșani susține necesitatea introducerii unor ore de educație rutieră în școli. Proiectul este susținut de IPJ Vrancea, iar parteneri au devenit alte două instituții, respectiv ISU Vrancea și Inspectoratul Școlar. La propunerea reprezentanților Poliției Rutiere Focșani, a fost realizat un film de educație rutieră în care au fost implicați elevi de la majoritatea liceelor din Focșani, prezentat azi în premieră publicului. Filmul spune în câteva minute povestea unui accident rutier produs pe o stradă din Focșani, în urma căruia un adolescent a fost rănit grav.

“Scopul acestui proiect a fost de a determina viitorii posesori de permise de conducere să perceapă siguranța rutieră atât din punctul de vedere al unui pieton, cât și din punctul de vedere al unui conducător auto. Grupul de lucru a stabilit ca acest film să fie prezentat în toate liceele din municipiul Focșani și apoi să fie dezbătute cu liceenii teme privind siguranța acestora precum: traversarea drumului public, cum ne asigurăm înainte de a traversa, cum ne facem cunoscută intenția de a traversa, care este timpul de reacție al conducătorului auto și cum poate evita un accident, cum putem anticipa reacțiile sau manevrele celorlalți participanți la trafic, ce influență are alcoolul sau substanțele psihoactive asupra conducătorilor auto, care sunt regulile de conducere preventivă, care sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere în municipiul Focșani dar și în județul Vrancea”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.