FOTO/ VIDEO: Zi dificilă pentru polițiști, jandarmi și salvatorii montani

0
216

Ziua de ieri este considerată ca fiind cea mai dificilă din acest an de către salvatorii montani vrânceni, atât din punct de vedere al misiunilor, cât și din punct de vedere al condițiilor meteo în care acestea au fost executate. Două persoane au avut nevoie de ajutor în același timp, în zone diferite ale muntelui, iar pentru găsirea acestora au acționat echipe formate din polițiști, jandarmi și salvatori montani. „Cele două intervenții de salvare simultane au solicitat la maxim capacitatea organizatorică, tehnică și umană a Serviciului Public Județean Vrancea. Ambele finalizate cu succes. O persoană dispărută de două zile în zona Nistorești precum și o alta cu un traumatism de membru inferior într-o zonă destul de izolată a Munților Vrancei, Golul Roibului-Gura Cristianului au fost testele de rezistență ale zilei, pe o căldură de peste 35 de grade. La aceste condiții se adaugă și oboseala acumulată, o parte a echipei de intervenție fiind în prima partea zilei prezentă la lucrări de întreținere a traseelor turistice. În jurul orelor 23 acțiunile erau încheiate. Sperăm să avem o zi de odihnă înaintea weekendului. Numărul de turiști se menține ridicat, la fel și vigilența noastră”, transmite echipa Salvamont Vrancea.
Dacă polițiștii au transmis că bărbatul dispărut a fost identificat de echipele de căutare în jurul orei 17.00, teafăr și nevătămat, despre intervenția în cazul femeii rănite au dat detalii jandarmii vrânceni: „Ieri, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au participat alături de o echipă a Salvamont Vrancea la o acțiune de recuperare a unei femei care și-a fracturat piciorul pe traseul montan Cheile Tişiței, din comuna Tulnici, județul Vrancea.
La ora 21.15 echipa de salvare a ajuns la baza Salvamont din Păulești, femeia fiind condusă de către echipa Salvamont la Spitalul Vidra pentru investigații medicale de specialitate”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.