FOTO! Vitezomanii în vizorul polițiștilor vrânceni! Zeci de sancțiuni aplicate, permise suspendate și certificate reținute

0
412

Ieri, 1 august, polițiști rutieri au desfăşurat în tot județul acţiuni pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare.

Obiectivul activității a vizat atât prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, cât și combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. În urma activităților, polițiștii au aplicat 71 de sancțiuni contravenținale, 21 dintre acestea fiind aplicate pentru conducerea autovehiculelor cu o viteza peste limita legală. Au reținut totodată 8 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

Exemple:

Ieri, 1 august a.c., cea mai mare viteză înregistrată de aparatul radar a fost de 176 km/h, în jurul orei 08.15, când poliţiştii Serviciului Rutier au depistat o femeie, de 53 de ani, din Pufești care conducea un autoturism pe Drumul Național 2 –European 85, în afara localității Domnești, cu viteza de 176km/h, într-o zonă cu limită de viteză de 100 km/h.

La data de 1 august a.c., a fost depistat  un bărbat în vârstă de 22 de ani, din comuna Tătăranu, în timp ce conducea un autovehicul pe Calea Munteniei din municipiul Focșani,  cu viteza de 123 km/h, pe un sector de drum cu limitare de viteză la 50 km/h. Bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Un alt bărbat în vârstă de 28 de ani, din județul Ialomița, a fost depistat de polițiștii rutieri în timp ce conducea un autovehicul în localitatea Călimănești,  cu viteza de 120 km/h, pe un sector de drum cu limitare de viteză la 60 km/h. Bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În localitatea Domnești, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din județul Ilfov, a fost depistat de polițiștii rutieri în timp ce conducea un autovehicul cu viteza de 114 km/h, pe un sector de drum cu limitare de viteză la 60 km/h. Bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În jurul orei 16.30, în localitatea Dumbrăveni, un bărbat în vârstă de 23 de ani, din Tecuci, a fost depistat de polițiștii rutieri în timp ce conducea un autovehicul cu viteza de 104 km/h, pe un sector de drum cu limitare de viteză la 60 km/h. Bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

-Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri

Foarte important! Este indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele! (IPJ Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.