FOTO: Ziua Mondială a Teatrului sărbătorită la Panciu

0
89

Duminică, 26 martie 2017, Ziua Mondială a Teatrului a prilejuit publicului păncean o reîntâlnire cu  Trupa de Teatru „Protha“, care a pus în scenă, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu“, spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții“, după Mark Haddon, în regia lui Cătălin Sfîrloagă.

Din distribuție au făcut parte: Andrei Gheoca, Eduard Crucianu, Bianca Carabă, Georgiana Cociorbă, Valentina Mănăilă, Robert Grigoraș, Raluca Isac, Diana Apostu, Ella Tătaru, Alexandru Stan, Bogdan Alban, George Cristea, Ionuț Popa, Diana Dragnea și Ștefan Drăgan.

„Pentru fiecare dintre noi, Ziua Mondială a Teatrului reprezintă un prilej de sărbătoare, în care îi celebrăm pe cei care s-au dedicat acestei arte ce uneşte popoarele din întreaga lume, datorită limbajului său universal. Actorii sunt cei care dau viaţă unor personaje inspirate din realitatea cotidiană. Tocmai de aceea, consider că nu trebuie să privim teatrul doar ca pe o formă de cultură sau ca pe o sursă de divertisment. El înseamnă, înainte de orice, iubire, bucurie, tristeţe – stări care ne caracterizează în diferite momente şi etape ale existenţei noastre!

Mă bucur că, la nivel local, teatrul este reprezentat la cel mai înalt nivel, datorită vouă, datorită Trupei «Protha», cu performanţe care ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp! Sunt şi voi fi mereu alături de voi, cu bucurie, mândrie, dar şi cu înţelegere, deoarece ştiu câtă muncă şi câte sacrificii adună fiecare rol! Ştiţi şi voi că, de multe ori, adevăratul spectacol este în spatele scenei, în afara luminii reflectoarelor. Sunt zile şi ore de renunţare la propriile plăceri, roluri şi replici repetate, şlefuite până la perfecţiunea pe care noi v-o răsplătim cu aplauze! 

Prin voi şi datorită vouă teatrul trăieşte şi are un viitor frumos! 
Vă urez un sincer la mulţi ani, de Ziua Mondială a Teatrului! Să rămâneţi la fel de frumoşi, să iubiţi teatrul şi să descoperiţi, în permanenţă, frumosul din voi, cu ajutorul teatrului şi al mentorilor voştri! Să aveți parte de multe bucurii, satisfacţii şi aplauze pe marile scene pe care veți urca!“ – a fost mesajul transmis de primarul Iulian Nica, tinerilor actori de la „Protha“, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here