FOTO+VIDEO: Crângul Petrești e gata! După aproape doi ani de la startul proiectului, Crângul reabilitat a fost inaugurat

0
769
Lucrările de reamenajare a Crângului Petrești, proiect care a costat aproximativ 21 de milioane de lei și care a beneficiat de finanțare de la Uniunea Europeană, a fost inaugurat, joi seara, de promotorul proiectului, Marian Oprișan.

Președintele CJ Vrancea a tăiat panglica inaugurală la aproape doi ani de când s-a dat startul unui proiect care ar fi trebuit să se deruleze pe durata a câteva luni. Termenele de finalizare au fost prelungite.

Proiectul a început prost, CJ Vrancea judecându-se și la ora actuală cu firma de construcții care a câștigat inițial licitația, acuzată de întârzierea lucrărilor. Consiliul Județean a fost la un pas să piardă banii europeni și să fie nevoit să suporte costul investiției de la bugetul județului. Inaugurarea a avut loc în prezența a numeroși vrânceni, care au avut accesul interzis în aria Crângului reabilitat până în momentul în care Oprișan a tăiat panglica. În fața celor prezenți, el nu s-a putut abține fără să facă remarci politice, în legătură cu procesul de corupție în care a fost judecat timp de aproape 10 ani.

“Era să fac și pușcărie pentru asta”, a spus Oprișan, referindu-se la dosarul cunoscut sub numele “Căprioara”, în care a fost achitat de Curtea de Apel Cluj în procesul deschis de DNA. Printre spectatori au fost și foarte mulți bicicliști, care au vrut să testeze pistele amenajate special pentru ei în cadrul proiectului. Reabilitarea Crângului a presupus amenajarea de piste pentru bicicliști și de parcări, construirea de alei, spații de odihnă și de promenadă. Totodată, Crângul beneficiază și de supraveghere video, precum și de un centru de informare.

Notă discordantă în peisajul Crângului reabilitat face fostul complex hotelier Căprioara, aflat într-o evidentă stare de degradare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here