FOTO+VIDEO: Cum s-a văzut ziua de 9 mai la Focșani

0
355

Militari ai Garnizoanei Focșani, reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, dar și oameni simpli au luat parte, marți, la o ceremonie militară și religioasă la Monumentul Independenței, situat în fața fostului Tribunal. Ceremonialul a marcat Ziua Independenței României, victoria împotriva fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

Ceremonia a început cu o slujbă religioasă, urmată de alocuțiunile reprezentanților administației publice. Colonelul Claudiu Sava, comandantul Garnizoanei Focșani, a vorbit nu doar despre rolul Armatei Române în cele trei evenimente istorice aniversate pe 9 mai, ci și despre contribuția pe care au avut-o militarii focșăneni și vrânceni atât în Războiul de Independență, cât și în cel de-al Doilea Război Mondial. Despre semnificația zilei de 9 mai au mai vorbit prefectul Sorin Hornea, primarul Cristi Misăilă și vicepreședintele CJ, Ionel Celmare.

Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori la Monumentul Independenței și cu defilarea Gărzii de Onoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.