FOTO+VIDEO: O nouă zi de proteste la Biserica Sf. Andrei din Focșani

1
882

protest-biserica-sf-andrei-focsani-24-mai 6

Protestele de la Biserica Sf. Andrei din Focșani, împotriva deciziei de mutare a preotului Georgică Vatră, au continuat și duminică. Adunați în fața lăcașului de cult, credincioșii au scandat lozinci pentru susținerea preotului care le este paroh. Unul dintre participanții la protest a purtat atârnată la gât, o pancartă cu inscripția “greva foamei”. Bărbatul a recunoscut că nu a început această formă de protest, dar că nu exclude intrarea în greva foamei, dacă nu îi este adus preotul înapoi. Printre protestatari s-a numărat și cele două persoane cărora le este menținută măsura excomunicării, Nela Panaite și  Romică Gavrilă. Elena Daniela Baneş a obţinut suspendarea deciziei Arhiepiscopiei Vrancei şi Buzăului, după ce s-a reevaluat participarea în acest scandal.

În cursul acestei săptămâni, un număr de opt persoane au trimis o adresă Sfântului Sinod, prin care cer ridicarea pedepselor dictate de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Până la acest moment, un răspuns din partea celei mai înalte autorități a Bisericii Ortodoxe Române, a întârziat să apară.  În contestaţia semnată de cei opt contestatari se solicită ridicarea pedepselor.

„Ne cerem iertare dacă am greşit, iar dacă am greşit am făcut-o din cauza acestei situaţii. Şi vedeţi că mergem din greşeală în greşeală tot datorită faptului că nu primim un răspuns concret. Să ne aducă părintele aici, ne cerem iertare în faţa tuturor, în faţa Preasfinţitului, în faţa părintelui Daniel, la toată lumea cerem iertare. Dacă nu primim un răspuns în termen scurt, noi vom continua protestul şi vom uza de toate căile de atac pentru a ne recăpăta dreptul la religie”, a declarat, la acel moment, Nela Panaite.

preot-vatra-manastirea-musunoaiele-vrancea 2

În cursul zilei de sâmbătă, un grup de aproximativ 30 de persoane au mers în vizită la preotul Georgică Vatră, care se află la Mănăstirea Mușunoaiele, din Vrancea. Preotul Vatră s-a arătat încântat de vizita enoriașilor. Aceștia speră ca în data de 9 iunie, preotul Georgică Vatră să revină la Biserica Sf. Andrei din Focșani, în calitate de preot paroh.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.