Frânturi de memorie: Bulevardul Gării din Focșani în urmă cu 90 de ani

1
3679

Una dintre cele mai importante artere din Focșani este cu siguranță Bulevardul Gării, traseu care altădată, în perioada interbelică, constiuia alături de altele din orașul nostru un adevărat loc de promenadă. Cu toții știm cum arată astăzi acest itinerar și, cu siguranță, cei mai în vârstă își amintesc ce aspect avea în urmă cu 40-50 de ani, pe vremea „epocii de împliniri mărețe”. Iată că neobositul călător prin istoria vizuală a urbei, fostul jurnalist Sorin Tudose, a găsit o fotografie care înfățișează Bulevardul Gării acum 90 de ani. „Pe la 1930 Focșaniul era imortalizat în 25 de cărți poștale cu sigla Clișeu Union. Editura conținea ilustrate din foarte multe orașe ale țării, cele de Focșani fiind numerotate de la 1301 la 1325. După un deceniu de cercetare am reușit să identific și veriga lipsă, anume Bulevardul Gării – 1308. Imaginea nu este una nouă, aceasta fiind folosită de o altă editură câțiva ani mai târziu, dar e prima dată când apare în forma ei originală – sepia”, a scris Sorin Tudose pe pagina focsaniulvechi.ro

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Acu 100 de ani castanii aratau nemaipomenit. Uitati-va chiar in poza articolului ce dezastru e azi. Lipsa de gradinari, lipsa de competente in administratie, lipsa de bun-simt la aia care pot sa ceara un spatiu public decent corelat cu sistem verde urban functional.
    Cat poate sa coste un aliniament nou uniform vizual, din 2-3 specii rezistente la noile boli si conditii de clima, cu coronamente prietenoase pentru pasari si umbroase pentru pietoni ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.