Fraude de milioane în sistemul asigurărilor de sănătate din Galaţi

0
102

Un preot, mai mulți asistenţi medicali şi funcţionari ai CJAS Galaţi sunt suspectați de fraudarea sistemului de asigurări de sănătate. Șase persoane au fost reținute în urma audierilor care au urmat unei serii de descinderi la sediile unor furnizori de servicii medicale, la domiciile unor suspecți, dar și la sediul CJAS Galați.

Printre persoanele reținute este și un preot din Tecuci, administrator al unei firme care ar fi decontat fictiv servicii de îngrijiri la domiciliu.

“În perioada ianuarie 2016 – octombrie 2017, inculpaţii au fraudat bugetul CAS Galaţi prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijire medicale la domiciliu, fictive, inclusiv pe baza unor documente medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcţionari din cadrul CAS Galaţi. Aceştia din urmă cunoşteau activităţile infracţionale şi au acceptat primirea şi înregistrarea dosarelor direct de la reprezentanţii societăţii, contrar normelor metodologice care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări medicale şi de sănătate”, a declarat Claudia Marcu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, citată de presa din Galați.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciu calculat la acest moment este de peste 1,1 milioane de lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here