Frig, vânt și lapoviță la munte până luni seara

0
277

Meteorologii au emis o informare de vreme rea pentru întreaga țară, valabilă începând de vineri seara de la ora 21.00 până luni la ora 23.00, fenomenele vizate fiind intensificări temporare ale vântului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare la munte și disconfort termic.

Astfel, potrivit ANM, din noaptea de vineri spre sâmbătă (27/28 octombrie) și până duminică dimineața (29 octombrie) vântul va avea intensificări temporare în special în sud-vestul și centrul țării, cu viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h. La munte, îndeosebi, la altitudini de peste 1600 m, rafalele vor depăși 65…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h. Trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie) intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, iar la munte va sufla tare.

În zona montană va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă consistent. Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

Meteorologii nu exclud posibilitatea actualizării informării ori chiar emiterea de avertizări, în funcție de evoluția şi de intensitatea fenomenelor meteorologice.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.