Fumatul in spatiile publice, INTERZIS! Vezi cand ar putea intra in vigoare masura!

0
297

Fumatul-interzis

Fumatul în spațiile publice ar putea deveni istorie în România. Gestul ar putea fi interzis total, un prim pas în acest sens fiind făcut odată cu votul dat deja în plenul Senatului. Propunerea legislativă a fost votată de senatori cu 86 de voturi ”pentru”, 8 abțineri și 30 de voturi ”împotrivă”.

Proiectul a stârnit ample discuții și controverse. De pildă, senatorul PC Cristiana Anghel, care s-a opus acestei legi, le-a transmis un mesaj colegilor săi care au votat pentru interzicerea fumatului în spațiile publice.

senator cristiana anghel„Am și eu o întrebare, pentru dragii mei colegii care au votat mizeria asta de lege, pentru că nu poate să fie altceva. Ce se vor face dacă eu aduc o inițiativă legislativă prin care interzic comercializarea băuturii? Nu consumul, comercializarea? Ce se fac dragii mei colegi dacă eu, din cauza țigării, fac stare de sevraj și de fiecare dată când e vot în plen, ora aia de vot final, trebuie să mă duc să fumez?”

a spus Anghel.

„Nu ar fi o idee rea”, i-a răspuns președintele de ședință, Cristian Dumitrescu, în aplauzele sălii.

Dacă legea va trece și de votul Camerei Deputaților, aceasta fiind în fapt forul decizional, românii nu vor mai avea voie să tragă din pipa cu tutun în spațiile publice. Mai exact, legea, odată trecută, va  interzice complet fumatul în spațiul autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, ale instituțiilor și unităților de învățământ, precum și în unitățile sanitare de stat și private. (C.D.)

 

 

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.