Furnizorii de evenimente din Focșani îi propun primarului Cristi Misăilă oficierea căsătoriilor în aer liber!

0
901

Restricțiile impuse de autorități pentru a stopa răspândirea infecției cu noul coronavirus pune bețe în roate multor întreprinzători. Este și cazul celor care furnizează servicii la evenimente (nunți, botezuri, majorate etc), adică a videografilor, fotografilor, organizatorilor și, în genere, a tuturor celor care asigură desfășurarea unor astfel momente. În acest context, furnizorii de asemenea servicii din Focșani au făcut o petiție prin care cer primarului Cristi Misăilă o serie de facilități, de bun simț am spune și noi, pentru ca oficierea căsătoriilor, de exemplu, să se desfășoare fără mască, în condiții omenești. Practic, ei solicită edilului ca toate cununiile civile să poată fi făcute în spațiu deschis, sub cerul liber, într-o zonă special amenajată de municipalitate prevăzut cu o masă de oficiere și echipament de amplificare, totul cu un cost acceptabil. Mai mult chiar, furnizorii de evenimente sunt de părere că instalarea unui cort, pentru zilele ploioase, ar fi o idee foarte bună.

„Ce ne dorim? Un loc amenajat în cetate în aer liber pentru a se putea oficia căsătoriile fără mască. Ofițerul de stare civilă, o masă de oficiere, o boxa, un microfon este tot ce e nevoie pentru oficierea cununiilor în spațiu deschis. Bineînțeles, contra unui cost acceptabil propus de Primărie. Putem extinde această idee, în cazul în care vremea va fi ploioasă, și să recurgem la  soluții îmbunătățite cum ar fi o filigorie sau un cort deschis, care poate fi pus la dispoziție temporar de Primarie  sau de furnizorii de decoruri din acest domeniu. Am luat la cunoștință numărul de maxim 8 persoane acceptat, și celalalte măsuri impuse în această perioada a pandemiei, însă credem că există încă destulă umanitate, astfel încât să nu transformăm aceste oficieri în amintiri greu de vizualizat, în fotografii sau videoclipuri în care abia să ne recunoaștem semenii participanți la cununie datorită obligativității măștilor. Furnizorii de servicii din domeniul evenimentelor din Focsani vă stau la dispoziție, prin implicare și mobilizare în realizarea acestui demers. Orice propunere din partea dumneavoastră care consolidează obiectivul nostru este un pas înainte pentru o desfășurare plăcută și memorabilia a căsătoriilor civile în orasul nostru.

Pe când ne dorim asta? Cât mai curând, deoarece deja se oficiază cununii sub noile ordonanțe date de Guvern, și nu avem certitudinea că aceste restricții se vor elimina în viitorul apropiat . Ne-am mobilizat în organizarea acestei petiții în timp record, și ne manifestăm dorințele și drepturile ca și cetățeni ai orașului Focșani, pentru a crea un mediu plăcut și sigur în care să ne desfășurăm activitățile răpuse de situația fără precedent a acestei pandemii. Ca dovadă că împreună dar distanțați social se pot realiza lucruri bune, anexăm la această petiție, semnăturile furnizorilor de evenimente, și viitorilor miri care susțin acest proiect !”, se arată în petiție.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.