Găinile de la Aviputna Golești, responsabile pentru duhoarea din Focșani

0
549

Garda de Mediu Vrancea, care s-a autosesizat cu privire la mirosurile de nesuportat cu care s-au confruntat focșănenii în ultimele zile, a reușit să identifice sursa poluării. Este vorba despre societatea Aviputna, cu sediul în Golești, care a fost sancționată pentru nerespectarea unor etape și tehnici de administrare a dejecțiilor ca fertilizant.

“Administrarea ca fertilizant a dejecţiilor s-a făcut prin nerespectarea tehnicilor şi etapelor de fertilizare prevăzute în autorizaţia de mediu, societatea transportând dejecţiile fermentate cu mijloace care permit eliberarea de emisii în atmosferă, iar depozitarea temporară pe o suprafaţă relativ mare în câmp, nepermisă de autoritatea de reglementare şi neîncorporarea imediată în sol, aşa cum prevede Codul bunelor practici agricole, au determinat, sub influenţa condiţiilor meteo, o vaporizare intensă. S-au dispus măsuri imediate de interzicere a operaţiunilor de transport a dejecţiilor, încorporarea imediată a dejecţiilor depozitate în câmp, efectuarea în continuare a acestor acţiuni cu respectarea strictă a regulilor stabilite prin actele de reglementare”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Vrancea.

Nu este pentru prima oară când Aviputna este sancționată de Garda de Mediu din cauza mirosurilor neplăcute care ajung în Focșani. O situație similară a fost înregistrată și în anul 2014.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.