Panciu: Gala de premiere a Festivalului Internațional de Creație “Vrancea Literară”

0
92
Sâmbătă, 28 octombrie 2017, începând cu ora 10.00, Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ din Panciu va găzdui Gala de Premiere a Festivalului Internațional de Creație „Vrancea Literară“. Evenimentul, aflat la cea de-a V-a ediție, este organizat de Primăria Orașului Panciu, Liga Scriitorilor din Vrancea (1998) și Revista „Salonul Literar“ din Focșani.

Manifestarea, al cărui amfitrion va fi scriitorul Culiță Ioan Ușurelu,  îi va avea ca oaspeți pe: Lucian Strochi – directorul Revistei „Asachi“ din Piatra Neamț, Ion Prăjișteanu – directorul Revistei „Plumb“ din Bacău, Viorel Dinescu – laureat al Premiului Academiei pentru Poezie, Ion Paiu – directorul Societății Culturale „Clepsidra“ din Roman, Victor Munteanu – directorul Festivalului „Avangarda XXII“ Bacău și Dumitru Brăneanu – președintele Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România.

Premierea va fi precedată de lansarea volumelor de versuri: „Parfum de femeie“ – autor: prof. Costică Zbârciog; „Poezia e întotdeauna iubire“ – autor: Mariana Șerban, „Orașul Panciu în timpul Războiului pentru Întregirea României“– autor: prof. Mihail Adafini și „Acvamarin“ – autor: Rodica T. Soreanu. Invitații speciali ai evenimentului vor fi membrii Corului de Cameră „Pastorala“ din Focșani – dirijor: prof. dr. Dumitru Săndulachi – care vor susține un recital extraordinar.

În cadrul Galei, primarul Iulian Nica va decerna Trofeul de Excelență pentru Activitatea Literară „Ionel Bandrabur“.

Festivalul Internațional de Creație «Vrancea Literară» reprezintă evenimentul cultural al anului, care va reuni la Panciu oameni de cultură din județ și din țară, membri ai Ligii Scriitorilor din Vrancea, ai Uniunii Scriitorilor din România, laureați ai concursurilor și festivalurilor pentru literatură. Și în 2017, am pregătit multe surprize, atât pentru premianți, cât și pentru invitați.  Vor fi și momente artistice de excepție, susținute de Corul «Pastorala» din Focșani. De asemenea, vom decerna și Trofeul «Ionel Bandrabur». Acestea sunt doar câteva motive pentru care vă așteptăm alături de noi sâmbătă, 28 octombrie 2017, începând cu ora 10.00, la Casa de Cultură «Mihai Eminescu», pentru a ne bucura împreună de atmosfera deosebită creată de poezia și muzica de calitate“, a declarat primarul Iulian Nica.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.