Îndrăznește să fii informat!

miercuri, 29 mai 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitateGALAȚI: Condamnare pentru mită pentru un fost director

  GALAȚI: Condamnare pentru mită pentru un fost director

  Fostul director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime, Ciubrei Luigi Mariusa, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită în legătură cu angajări pe posturile de „marinar” şi „mecanic”.

  Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, Curtea de Apel Galaţi a dispus condamnarea definitivă a trei persoane pentru infracţiuni de corupţie, dintre care una, la data faptelor director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA.

  Astfel, o persoană a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită în formă continuată (patru acte materiale). De asemenea, instanţa a dispus confiscarea, de la inculpat a sumei de 2.200 de euro, reprezentând banii primiţi ca mită şi îl obligă pe acesta la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în valoare de 10.000 de lei.

  O a doua persoană a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită în formă continuată (patru acte materiale), iar o altă persoană a fost condamnată la 2 ani închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

  „În fapt, în perioada iunie 2017 – 17 aprilie 2018, unul dintre inculpaţi, la data faptelor director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA a pretins şi primit de la cinci persoane suma totală de 2.700 de euro, în scopul angajării unora dintre aceste persoane la compania pe care o conducea pe posturile de ‘marinar’ şi ‘mecanic’. În realitate, sumele de bani plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, un alt inculpat şi alte persoane oprindu-şi un „comision” cuprins între 100 şi 600 de euro. În această manieră, acesta din urmă şi-a însuşit suma totală de 1.500 euro. Ultima ‘plată’, în valoare de 500 de euro, s-a realizat în aceeaşi manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante faţă de unul dintre inculpaţi”, arată Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi.

  spot_imgspot_img
  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Cronica dimineții – 29.05.2024

  1. În opinia majorităţii ţărilor NATO, a sosit momentul ca preşedintele României, Klaus Iohannis,...

  ARTICOLE POPULARE

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la Consiliul Județean!”

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la...

  Vrei să te angajezi? Iată oferta din baza de date a AJOFM Vrancea

  În a doua jumătate a lunii aprilie, în baza de date a AJOFM Vrancea...