GALERIE FOTO: 20 de ani de la înființarea Stației de Pompieri Vidra

0
415

20150830 105826 - GALERIE FOTO: 20 de ani de la înființarea Stației de Pompieri Vidra

Au trecut 20 de ani de la înființarea Stației de Pompieri Vidra. Momentul a fost marcat în week-end de reprezentanții ISU Vrancea prin prezentarea tehnicii specifice de intervenție în centrul localității.

“O autospecială de stins incendii, o ambulanţă SMURD, autospeciala pe şenile şi cuplul chinologic au fost prezenţi duminică, 30 august a.c., în centrul comunei Vidra, pentru a prezenta tehnica specifică de intervenţie şi pentru a discuta despre riscurile generatoare de posibile situaţii de urgenţă specifice zonei”, se arată într-un comunicat remis de ISU Vrancea.

Cei mici dar şi cei mari au văzut îndeaproape autospecialele folosite de pompieri pentru stingerea incendiilor şi au aflat tehnici de bază în acordarea primului ajutor de la paramedici. Totodată, au primit pliante cu recomandări specifice de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de cutremure şi incendii.

20150830 111448 - GALERIE FOTO: 20 de ani de la înființarea Stației de Pompieri Vidra

Copiii au probat costumele salvatorilor, şi-au testat deprinderile de a mânui un furtun de pompier şi au admirat demonstraţiile de dresaj ale câinelui salvator Wolf. Paramedicii au prezentat accesoriile specifice ale ambulanţei SMURD, care este dotată cu echipamente medicale de ultimă generaţie, fiind folosită pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă şi transportului persoanelor către unităţile spitaliceşti. De asemenea, foarte admirată a fost şi autospeciala pe şenile, folosită pentru facilitarea accesului în zonele greu accesibile, putându-se deplasa atât pe apă cât şi pe uscat, în medii umede sau zone nisipoase, prin râuri, lacuri ori pe zăpadă.

20150830 111337 - GALERIE FOTO: 20 de ani de la înființarea Stației de Pompieri Vidra

De asemenea, în contextul sărbătoririi a 2 decenii de activitate în sprijinul comunităţii locale a subunităţii de la Vidra, luni, 31 august, se organizează o activitate prin care pompierii vor să atragă atenţia asupra importanţei educaţiei şi pregătirii copiilor prin studiu, prin donarea de cărţi către biblioteca şcolii din localitate.

Totodată, marţi, 1 septembrie, cu începere de la ora 11.00, la Căminul Cultural Vidra se va desfăşura un simpozion aniversar unde se va prezenta modul în care subunitatea a evoluat şi şi-a perfecţionat procedurile specifice şi tehnica de intervenţie.

20150830 111142 - GALERIE FOTO: 20 de ani de la înființarea Stației de Pompieri Vidra

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here