GALERIE FOTO: Amplu exercițiu al pompierilor la un hipermarket din Focșani

0
426

Sunt sau nu autoritățile din Vrancea pregătite să intervină în cazul în care, la o oră de vârf, ar izbucni un incendiu într-un hipermarket?

Răspunsul este pozitiv, iar forțele de intervenție din județ au demonstrat acest lucru astăzi, în cadrul unuia dintre cele mai ample exerciții de simulare care au avut loc în ultima vreme în județ.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea şi-a testat viteza de reacţie prin simularea unui incendiu în cel mai mare hipermarket din Focșani. Conform scenariului, un incendiu a izbucnit simultan în mai multe puncte: în sala generatoarelor, pe coridoare, în magazin și în cinematograf. Zeci de oameni au participat la exerciţiul organizat în această dimineaţă. Echipe de pompieri, SMURD, descarcerare, ambulanță, au respectat scenariul extrem de realist, care s-a bazat pe analize de risc şi planuri bine puse la punct. Scenariul a prevăzut că fumul gros care a invadat spaţiile comerciale pline de clienți, a creat panica, iar mai multe persoane au fost rănite în ambuscada creată ori s-au intoxicat cu fum. În doar câteva minute de la apelul la 112,  la faţa locului au ajuns mai multe autospeciale, iar salvatorii au scos victimele din hipermarket şi le-au acordat primul ajutor medical răniților. De parcă nu era de ajuns, în parcare a avut loc și un accident rutier, soldat cu răniți, care la rândul lor au primit îngrijiri medicale de la echiopele care s-au deplasat la fața locului.

 

Scopul acestui exercițiu este în primul rând verificarea viabilității planurilor existente la nivelul ISU privind gestionarea unor astfel de situații de urgență, verificarea modului de acțiune a personalului de la locul de muncă și nu în ultimul rând verificarea registrului de capabilități și a modului de acțiune a forțelor profesioniste pentru intervenție, atât de la nivelul ISU Vrancea, cât și de la nivelul celorlalte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

a declarat col. Flaviu Chiscop, inspectorul-șef al ISU Vrancea

Simularea de astăzi a fost printre cele mai ample exerciții organizate în acest an de pompierii din județul Vrancea.

Urmăriți mai jos o amplă GALERIE FOTO:

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here