GALERIE FOTO: Antrenament al pompierilor la fabrica de vase emailate

0
228

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a organizat, joi, un exerciţiu de antrenament ca să testeze rapiditatea intervenției în cazul unui incendiu izbucnit la o fabrică. Aleasă pentru desfășurarea exercițiului a fost o firmă de producție a vaselor emailate.

Potrivit scenariului, pompierii angajați ai fabricii au încercat să țină flăcările sub control, însă din cauză că flăcările se propagau rapid din cauza materialelor combustibile, s-a impus solicitarea autorului specializat.

Patru autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Focşani au fost trimise la intervenție. Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu violenţă şi degajări mari de fum în interiorul depozitului de produse finite. Scenariul a inclus și misiunea de căutare și salvare a unei victime surprinse de incendiu.

“În urma evaluării iniţiale a exerciţiului s-a constatat că atât echipele de intervenţie, cât şi personalul societăţii comerciale cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă au acţionat conform planurilor de intervenţie. Astfel de exerciţii se execută lunar de pompierii militari din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, în scopul pregătirii efectivelor, dar şi a personalului de la locul de muncă, pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul operaţiunilor de intervenţie”, au transmis pompierii vrânceni prin intermediul unui comunicat de presă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.