GALERIE FOTO: Cea mai mare simulare pusă în scenă, anul acesta, de ISU Vrancea. Vezi rezultatul acţiunii!

0
406

O adevărată desfăşurare de forţe, miercuri, pe şoseaua europeană, în dreptul Popasului Tâmboieşti.

Începând cu ora 10:30, poliţişti, pompieri dar şi jandarmi, medici şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Obrejiţa şi Tâmboieşti, au luat parte la un exerciţiu al cărui scenariu se referă la un accident chimic produs pe şoseaua care face legătura dintre Moldova şi sudul ţării. Organizatorii au vrut să se asigure că salvatorii şi autorităţile ştiu cum să reacţioneze în cazul unei situaţii de urgenţă.  La amplul exerciţiu au participat inclusive pompieri din judeţele vecine, Buzău şi Brăila.

Scenariul exerciţiului a prevăzut rezolvarea a două situaţii tactice. Prima situaţie tactică a presupus producerea unui accident rutier în urma căruia o autocisternă s-a răsturnat pe E85, în primă fază intervenindu-se pentru descarcerarea unei persoane şi acordarea primului ajutor calificat şi transportul la unităţile de primire urgenţe a altor două victime.

A doua parte a situaţiei tactice a presupus scurgeri de clor lichid din rezervorul de transport al autocisternei, ca urmare a avarierii acesteia în urma accidentului, echipajele de intervenţie acţionând pentru gestionarea riscului chimic (măsurarea concentraţiei de clor, evacuarea populaţiei din zona de pericol, stabilirea distanţei de izolare şi realizarea balizării, determinarea direcţiei de propagare a norului toxic şi realizarea unui dispozitiv de intervenţie cu perdele de apă în vederea diminuării pericolului).

A doua situaţie tactică a presupus producerea unui accident auto, în care a fost implicat şi un microbuz pentru transport persoane, în urma căruia au rezultat 8 victime rănite grav.

Inspectorul şef al ISU Vrancea a solicitat aprobarea prefectului judeţului Vrancea, care a aprobat activarea Planului Roşu de intervenţie. Echipajele sosite la locul intervenţiei au executat triajul victimelor, au luat măsuri de acordare a primului ajutor medical şi au transportat răniţii la unităţile de primire urgenţe.

Scopul principal al exerciţiului a fost pregătirea efectivelor de intervenţie privind modul de acţiune în cazul producerii unei astfel de situaţii de urgenţă şi a urmărit, în principal, verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante, stabilirea căilor de perfecţionare a acestei activităţi şi verificarea timpilor de intrare în acţiune.

La acest exerciţiu au participat forţe din cadrul ISU Vrancea, ISU Buzău, ISU Brăila, SAJ Vrancea, IPJ Vrancea, IJJ Vrancea, SVSU Obrejiţa şi SVSU Tâmboieşti.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.