GALERIE FOTO: Cel mai amplu exercițiu al ISU Vrancea, desfășurat în curtea societății ENET

0
268

Vineri, 30 martie, ISU Vrancea a derulat un amplu exerciţiu la societatea ENET Focșani, pentru antrenarea structurilor de intervenţie în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de intervenţia la un accident chimic. Potrivit scenariului, la sediul ENET s-a produs o avarie la rezervoarele de acid clorhidric, în urma căreia 6 persoane s-au intoxicat, fiind în stare de inconștiență. Imediat, s-a produs și un incendiu din cauza unor defecțiuni tehnice la aparatura aflată în camera de comandă și control, iar pe timpul evacuării angajaților, un lucrător s-a accidentat și s-a refugiat pe acoperiș. Alți doi angajați au căzut în rezervorul de decantare.
Alarma s-a dat imediat, iar în scurt timp la nivelul județului Vrancea a fost activat Planul Roșu de intervenție.
La fața locului au fost mobilizate forţe şi mijloace din cadrul tuturor subunităţilor ISU Vrancea, o grupă de cercetare şi o grupă de decontaminare CBRN din cadrul U.M. 01270, echipaje ale jandarmeriei, Poliției și SAJ.
“ Scopul principal al exerciţiului comun a constat în pregătirea, atât a personalului obiectivului, cât şi al celorlalte forţe participante în vederea gestionării tipurilor de risc specifice obiectivului ce s-ar putea produce şi de înlăturare a efectelor negative prin reducerea pagubelor şi nu în ultimul rând, salvarea vieţilor omeneşti aflate în pericol. Această activitate a fost organizată, pentru pregătirea efectivelor privind modul de comportare şi acţiune în cazul producerii unor situaţii de urgenţă complexe, ca cel de punerea în aplicare a Planului Roşu, verificarea timpilor de reacţie şi de intrare în acţiune a forţelor, precum şi verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante şi stabilirea căilor de perfecţionare”, au transmis reprezentanții ISU Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here