GALERIE FOTO: De Sfântul Dumitru, polițiștii au descins la târgul din zona Tichiriș. În vizor s-au aflat bicicliștii și căruțașii

0
443

politisti-tichiris

Polițiștii vrânceni continuă acțiunile menite a preveni tragediile pe șosele. Luni, de Sfântul Dumitru,  poliţiştii rutieri spijiniţi de poliţiştii Secţiei Rurale Vidra au fost prezenţi la Târgul Anul din zona Tichiriş, locație care concentreaza un număr foarte mare de căruțași și bicicliști, aceștia fiind de multe ori victime ale accidentelor rutiere.

În urma depistarii caruțașilor și bicicliștilor, pe lângă măsurile de aplicare a legii, polițiștii le-au înmânat peste 100 de veste reflectorizante, precum și pliante cu mesaje de prevenire a accidentelor rutiere.

Poliţiştii le-au explicat acestora faptul că în calitate de participanţi la trafic, bicicliştii şi caruţaşii sunt foarte expuşi riscului de a fi implicaţi în accidente de circulaţie şi le-au oferit sfaturi pentru a nu victime ale unor evenimente rutiere grave.

Cel mai adesea, căruţaşii si bicicliştii, sunt victime ale unor accidente prin acţiuni proprii cum ar fi: efectuarea de manevre făra asigurare, consumul de băuturi alcoolice, neechiparea corespunzatoare a bicicletelor şi atelajelor hipo, nepurtarea vestei reflectorizante, lipsa sistemului de frânare sau lumini/alte elemente reflectorizante, necunoaşterea sau neaplicarea semnalelor şi regulilor specifice de circulaţie stabilite şi nu în ultimul rand lipsa căştii de protecţie a bicicliştilor, care deşi nu e obligatorie, ar putea reduce semnificativ vătămarea suferită de aceştia în cazul implicării în accidente.

În cadrul acţiunii de luni poliţiştii au purtat discuţii cu peste 270 de câruţaşi şi peste 50 de biciclişti. Astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare, promit oamenii în uniformă.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.